Hlavní obsah

Policie obvinila další zaměstnance Julia Meinla z omývaní prošlých potravin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Dva vedoucí pracovníci firmy Julius Meinl v Českých Budějovicích jsou obviněni z ohrožování závadnými potravinami. Měli navádět prodavačky, aby omývaly a okrajovaly prošlé uzeniny a sýry. Je mezi nimi i regionální manažer společnosti.

Článek

"Muž, stejně jako jeho dvě podřízené, od května do září dával pokyny prodavačkám, aby v den konce spotřební doby vybalovaly vakuově balené párky a salámy a dávaly je zpět do prodeje," řekla Novinkám mluvčí českobudějovické policie Alena Toningerová.

Druhou obviněnou je žena, která učila prodavačky okrajovat nevábně vypadající části prošlého zboží, máčet je v octové či slané vodě a posléze v oleji a vracet zpět do prodeje. "Činily tak, aby odstranily pach, oslizlost a plísně. Jednalo se vesměs o uzeniny a sýry," doplnila Toningerová.

Další žena, která vedla úsek lahůdek, byla obviněna už dříve. [celá zpráva]

Případ odhalila v září Státní zemědělská a potravinářská inspekce. [celá zpráva]

Řetězec Julius Meinl už na českém trhu nepůsobí, jeho prodejny nyní přebírá konkurenční Ahold a z části z nich vznikají prodejny Albert.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám