Hlavní obsah

HRA: Icy Tower - roztomilé skákání

Novinky, Ondřej Pohl

Obvykle nebývá uvedení nové verze hry důvodem, abychom o ní opakovaně psali, ale Icy Tower je natolik povedený a zábavný titul, že uděláme výjimku, aby se dostla k co nejvíce lidem. Rozhodně si to zaslouží.

Článek

Princip hry, tak geniálně jednoduchý, se díkybohu nezměnil. Pořád tak musíte skátat z plošinky na plošinku nahoru a nahoru. Může se to zdát jednoduché a taky, že to ze začátku je, ale čím výše se nalézáte, tím obraz uhání nahoru rychleji a rychleji. Stačí pak jen na chvíli zaváhat, nestrefit se a propadnout pod spodní okraj obrazovky a následuje Game Over a nutnost hrát od začátku.

Zachována zůstala i comba. Když tedy budete dostatečně rozběhnutí a nebudete se příliš zdržovat odrážením, může váš hrdina nabrat takovou rychlost, že vyskočí rovnou o několik plošinek nahoru. Čím déle vydržíte zběsilé tempo, tím výše také budete skákat.

Když už mluvíme o hlavním hrdinovi - pokud se vám nelíbí ten sympatický mladík s kulichem, můžete si vybrat jinou postavu. Ve hře samotné jich naleznete jen pár, další si však můžete stáhnout ze stránky autora anebo sami vytvořit.

Podstatnější inovací je však možnost nahrávat si svá vystoupení a skákání, případně se dívat na záznamy ostatních a něco se přiučit z jejich umění.

Nejdůležitější však zůstalo zachováno. Je to neuvěřitelná hratelnost a zábavnost. Takže i když jste Icy Tower kdysi hráli, klidně se můžete dobře pobavit znovu.

DOWNLOAD, homepage, 2.8 MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: Sonic Junior - plošinovka s ježkem

Malý modrý ježek je známým herním hrdinou hlavně díky konzolím značky Sega. Teď se ale vyskytuje i na PC, ke všemu ještě zadarmo.

HRA: Diabolika 2 - hororová logika

Pokud máte chuť na něco logického, ne zas až tak úplně jednoduchého a k tomu všemu ještě zabaleného do líbivého hororového kabátku plného nejrůznějších...

HRA: The Rustic Classics - sbírka klasiky

Máte rádi staré hry? Ty ještě z dob osmibitů? Tak dnešek je váš šťastný den - představíme si totiž sbírku rovnou třinácti takovýchto titulů.

Výběr článků

Načítám