Hlavní obsah

Poslanci neschválili vyšetřovací komisi k CzechTeku

– PRAHA

Poslanci v úterý debatovali nad zprávou ministra vnitra Františka Bublana, která se týkala postupu policie proti technoparty CzechTek. Návrh na zřízení vyšetřovací komise ale odmítli a neschválili ke zprávě ani žádné usnesení.

Článek

Zprávu o zásahu v Mlýnci na Tachovsku, kde policie v polovině prázdnin zasáhla proti účastníkům hudební akce, ve Sněmovně hájil ministr vnitra s tím, že postup byl správný a v souladu se zákonem. Výjimkou byly jen excesy jednotlivců z řad zasahujících policistů.

S tím nesouhlasí opoziční ODS. "Jsem přesvědčen, že zpráva, kterou vláda předložila, je účelová a nekompletní, že zaměňuje příčiny a důsledky, že vychází jen z materiálů, které vládě předložila policie, a přitom tato zpráva nebrala v úvahu argumenty a důkazy druhé strany," řekl Ivan Langer (ODS). Podobně se vyjádřil i unionistický poslanec a vládní zmocněnec pro lidská práva Svatopluk Karásek. Navrhoval, aby vláda zprávu přepracovala tak, aby obsahovala i důkazy a připomínky ze strany technařů. Karásek navrhoval rovněž zřízení sněmovní vyšetřovací komise. Tu ale jeho kolegové neodsouhlasili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám