Hlavní obsah

Buzková do Škody Auto? Nekomentuji, vzkázala

Právo, trj
PRAHA

Šéf Poslanecké sněmovny Lubomír Zaorálek i ministryně školství Petra Buzková už vědí, jakou roli chtějí v ČSSD hrát při volbách v červnu 2006. K fámě, že chce Buzková odejít do Škody Auto a neusilovat o post pražského volebního lídra, se odmítla vyjádřit.

Článek

"První, komu to paní ministryně oznámí, bude předseda ČSSD," sdělilo tiskové oddělení ministerstva.

Do automobilky Buzkovou na post personální ředitelky údajně láká bývalý šéf firmy a nynější předseda dozorčí rady Vratislav Kulhánek, jinak šéf českého hokejového svazu. "Ke spekulacím se paní ministryně vyjadřovat nebude," uvedl Ondřej Gabriel z tiskového oddělení ministerstva.

Vicepremiér a nestraník Martin Jahn, o němž se hovoří jako o druhém možném lídrovi pražské kandidátky soc. dem., pro Právo nevyloučil, že by takovou nabídku přijal. "Diskuse probíhá i v ČSSD, kdo kam vlastně patří. Pokud ta nabídka přijde, jsem ochoten ji vážně zvážit," reagoval pro Právo Jahn. Na otázku, zda by přijal nabídku vést do voleb ČSSD v jiném kraji, odpověděl: "Myslím, že ta Praha dává smysl."

Zaorálek míří na post volebního lídra Moravskoslezského kraje. Potvrdil to včera Právu s tím, že je to od něj "nemoudré" před všemi stranickými konferencemi. "Je ale pravda, že mi to bylo navrženo od okresů," připustil Zaorálek s tím, že si nabídky váží a nechce ji zklamat. "Byl jsem prostě osloven v kraji a neřekl jsem ne," poznamenal Zaorálek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám