Hlavní obsah

HRA: Simple Sudoku - lepší než křížovky

Novinky, Ondřej Pohl

Už dlouho jsem se u žádné logiky tolik nepobavil a přitom se hraje pouze v textovém režimu. Simple Sudoku je logicko-kombinační hra připomínající křížovky, ale namísto písmen jsou zde čísla.

Článek

Při prvním pohledu na hrací plochu se můžete cítit zmateni ale vězte, že je to jednoduché. Princip je následující: celkem jednaosmdesát polí je rozděleno do sektorech po devíti. Pro každé pole můžete zvolit jedno číslo, ale musíte dbát následujících zásad: zvolené číslo smí být v malém čtverci obsaženo pouze jedenkrát, stejně jako v celé řadě, sloupci a v diagonále.

Takže zprvu pálíte čísla jen tak od boku, ale s postupujícími tahy se eliminují tahy, které můžete provádět a vaše mozkové závity se roztočí naplno.

Tato hra vznikla původně coby papírová záležitost a vychází podobně jako křížovky coby přílohy novin a v některých zemích se těší opravdu velké popularitě. Proto taky nechybí možnost si nechat vygenerovaná hrací pole vytisknout a vyřešit hezky tužkou na papíře.

Takže pro každého příznivce pořádných logických oříšků a pořádné mozkové zábavy je tady jasná zpráva: nudy je už konec a to pěkně na dlouho.

DOWNLOAD, homepage, 0.7 MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: Space Chicken - vesmírná akce

Dnešní hrou je klasická vesmírná střílečka, která se však od ostatních odlišuje zajímavým pohledem kamery, který jí dává iluzi trojrozměrnosti.

HRA: WW2 Rescue - nový Wolfenstein?

Tento titul se na první pohled zdá být velice podařený. V 3D střílečce budete bloudit spletitými chodbami, střílet nacisty a zachraňovat vaše spolubojovníky....

HRA: Nova 3000 - logika nebo střílečka?

Dnešní hra kombinuje relativně vzdálené žánry jako je vesmírná střílečka a logika a výsledek nevypadá vůbec špatně. Více v následujícím článku.

Výběr článků

Načítám