Hlavní obsah

Oblíbený vánoční trh Striezelmarkt v Drážďanech letos nebude

Drážďany

Další německé město letos zrušilo oblíbené vánoční trhy. Slavný vánoční trh Striezelmarkt, který každoročně přiláká zhruba dva miliony návštěvníků, včetně tisíců Čechů, byl kvůli šíření koronaviru zrušen. Podle primátora Drážďan Dirka Hilberta jiné řešení kvůli epidemickému vývoji nebylo možné.

Foto: Profimedia.cz

Vánoční trhy v Drážďanech

Článek

Drážďanská radnice se plánů na 586. ročník trhů na náměstí Altmarkt nechtěla dlouho vzdát. Pracovala na hygienických opatřeních, podle kterých se měly stánky s vánočním zbožím, svařeným vínem a občerstvením, včetně typických sladkých vánočních štól, rozmístit na větším území města.

Bohužel epidemický vývoj v Sasku není dobrý a tak muselo dojít na nejhorší. Známý vánoční trh Striezelmarkt, který se koná v saské metropoli od roku 1434, většinou na náměstí Altmarkt v jižní části historického centra, tedy letos nebude.

Berlín odpískal svůj vánoční trh číslo jedna

Koronavirus

Na konci října proslulé vánoční trhy zrušilo také bavorské město Norimberk, už dříve kvůli pandemii odřekly konání adventních trhů Kolín nad Rýnem, Freiburg či Frankfurt nad Mohanem. Zákaz trhů vyhlásili i jinde v Evropě, například v Paříži, Bordeaux či Štrasburku. Velké vánoční trhy a doprovodné akce zrušila i Praha.

Vychutnat si vánoční trhy z auta? V Bavorsku našli řešení, jak si užít advent i v covid době

Vánoce

Třeba ve Vídni i letos vánoční trhy navzdory pandemii povolili. Kvůli plošné karanténě, která začala v Rakousku v úterý platit, jsou ale teď stánky po celém hlavním městě zavřené.

Reklama

Související články

Velké vánoční trhy v Praze letos nebudou

Oslavy Vánoc v Praze budou letos z důvodu pandemie v omezené podobě, budou chybět tradiční velké trhy a doprovodné akce. V pondělí to řekl radní Jan Chabr (TOP...

Výběr článků

Načítám