Hlavní obsah

Město hříchu navštivte bez obav! Las Vegas má spoustu atrakcí i pro ty, kdo neholdují hazardu

Novinky, Zdeněk Princ pro Delfín travel

Co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas – tak zní slavné rčení. Pokud do proslulého města hříchu nemíříte za divokou zábavou, o svých zážitcích naopak můžete říci všem a přimějete je trochu závidět. Las Vegas a jeho okolí nabízí fascinující směsici atrakcí, která vezme útokem všechny vaše smysly.

Foto: shutterstock.com

Las Vegas – proslulé město hříchu, hazardu a divoké zábavy

Článek

Las Vegas se na severním okraji Nevadské pouště rozkládá jako pověstná fata morgána. Poušť, zasahující do okrajových částí, ustupuje velkoměstu, které zdobí vyšňořené hotely s fontánami, přepychovými restauracemi a samozřejmě kasiny, z nichž místní provozovatelé rýžují více než 300 miliónů korun denně. Zní to jako ráj pro všechny, kdo mají rádi hazard a neřízené utrácení. Las Vegas se přitom může stát místem zajímavé dovolené, při níž ani jedno kasino nenavštívíte.

Foto: shutterstock.com

Malý velký Strip

Představy, že ve Vegas přijdete i o peníze, které vůbec nemáte, se pravděpodobně zbavíte při procházce po věhlasném Stripu – hlavní ulici, která ožívá za brzkého soumraku a žije až do ranních hodin. Ano, je plná neónových reklam, turistů i nekonečných řad aut, ale od začátku do konce ji projdete během půl hodiny. Pak vám nezbyde nic jiného než se zase otočit a vyrazit po druhé straně zpět. Pokud nejste závislí na výherních automatech, pokeru nebo ruletě, přijdete na to, že nabídka nočního vyžití se povážlivě ztenčuje. Přesto ale můžete zůstat v centru celou noc a bavit se trochu jiným způsobem.

Foto: shutterstock.com

V Las Vegas nebudete mít hlad

Fakt, že Las Vegas je cílovou destinací nepředstavitelného množství turistů, láká do města světoznámé kuchaře. Provozují zde své restaurace a předhánějí se v zisku michelinských hvězd. Paradoxně ovšem třeba i do věhlasného podniku „pekelného“ televizního šéfkuchaře Gordona Ramsayho v hotelu Planet Hollywood můžete vyrazit s pouhými 20 dolary, a přesto si odnesete nezapomenutelný zážitek z klasického amerického burgeru té nejvyšší kvality. Mnohem stylovější je ale třeba podnik Bruxie se svou specialitou – vaflemi s kuřecím masem. Noční návštěvu centra Las Vegas zakončete snídaní v podniku Egg & I, kde servírují vejce na způsoby, o jejichž existenci jste dosud možná neměli ani tušení, a budete spokojeni bez jediného čtvrťáku vhozeného do herního automatu.

Foto: shutterstock.com

Lunapark uprostřed města

Další skvělou věcí na Las Vegas je to, jak bezprostředně chce zejména turistům z jiných amerických měst ukázat celý svět. S úsměvem zřejmě přejdete značně zromantizovanou představu o středověkém hradě nebo zmenšeninu Eiffelovy věže. Pokud ale přistoupíte na pravidla téhle hry, během chvíle se dostanete třeba z Itálie na Manhattan a odtud do podmanivých francouzských uliček. Mezitím se můžete svézt na horské dráze a podívat se na celé město z velkého ruského kola.

Foto: shutterstock.com

Nebo se postavte svému strachu a proleťte se volným pádem z vyhlídkové věže Stratosphere. Adrenalinová atrakce Sky Jump ovšem vyžaduje rezervaci předem a nepatří k nejlevnějším – za seskok zaplatíte v přepočtu necelé tři tisíce korun, a abyste si mohli odvážný čin natočit, připočtěte další tisícovku. Odměnou vám nicméně bude překrásný výhled na celé město i jeho ostré hranice s temnou pouští.

Foto: shutterstock.com

Divoký západ všude kolem

Pokud vás ovšem ubíjí teplo – v létě šplhá teplota v centru až nad čtyřicet stupňů – můžete využít Las Vegas jako základnu, z níž budete vyrážet za celou řadou přírodních i technologických památek. Jako první se samozřejmě nabízí návštěva Hooverovy přehrady. Přes Boulder City se tam dostanete autem za necelou hodinu. Přehrada je nejen překrásnou ukázkou architektury ve stylu art deco, ale také obrovským monumentem, uvnitř kterého se budete cítit doslova nicotní. Samotná procházka po hraně přehrady bere dech, zájemci se ale mohou nechat provést i útrobami a zjistit víc například o tom, proč ani po 80 letech není celá stavba ještě kompletně vytvrzená.

Foto: shutterstock.com

Další nezapomenutelný výlet čeká v kaňonu Red Rock, kam to trvá také necelou hodinu jízdy. Chvíli si budete připadat jako v kulisách slavných westernovek. Proslulou červenou barvu místních skal způsobila oxidace železa a pěkně zblízka si ji můžete prohlédnout na jednotlivých zastávkách vyhlídkové trasy. Ta čítá přibližně 12 kilometrů a krokem se po ní plouží auta návštěvníků. Na celé řadě zastávek se můžete pustit i do drobného horolezení. Kam se dostanete, záleží na vás. Myslete ale na to, že nahoru to jde vždycky snadněji než dolů.

Foto: shutterstock.com

Posledním místem, kam byste měli při návštěvě Las Vegas zamířit, je bezesporu Grand Canyon. Jednak si užijete pravý americký road trip a jednak uvidíte nejdelší kaňon na světě. Na výlet k pravděpodobně nejhezčímu, tedy jižnímu okraji, se ale dobře připravte, zabere vám totiž celý den. Vzdálenost z Las Vegas činí 450 kilometrů a je nutné počítat i se zpáteční cestou. Odměnou vám ale bude pohled na kaňon z té nejfotogeničtější strany, a pokud vše dobře načasujete, uvidíte i jeden z nejhezčích západů slunce.

Inzertní sdělení:

Zažijte to pravé dobrodružství na divokém západě s cestovní kanceláří Delfín travel. Vypravíte se do životem překypujících velkoměst jako jsou Los Angeles, Las Vegas či San Francisco. Zároveň ale poznáte rozlehlou a rozmanitou krajin, kterou zde s úžasem objevovali již první osadníci.

Navštívíte Grand Canyon, dechberoucí Monument Valley, Yosemity nebo Death Valley. Nenechte si ujít překrásnou přírodu Spojených států a ten pravý zážitek z divokého západu a splňte si s námi konečně svůj americký sen!

Využijte naši jedinečnou akci. Při koupi zájezdu do 16. 11. 2017 zaplatíte zálohu pouze 7000 Kč na osobu!

Související témata:

Výběr článků

Načítám