Hlavní obsah

Boston: Opomíjený poklad na východě USA

Novinky, Lucie Klečková pro Delfín travel

Město, které bude navěky spojeno s pitím čaje, kvalitním baseballem a vynikající pizzou. Není tak divoké a hojně navštěvované jako New York či Chicago a svým vzhledem připomíná spíš starou Evropu než moderní Ameriku. Vítejte v Bostonu.

Foto: shutterstock.com

Slavná historie i moderní architektura. Americké město Boston rozhodně stojí za návštěvu.

Článek

Zpátky do minulosti po Freedom Trail

Boston oplývá velmi bohatou historií a o zajímavé příběhy zde rozhodně není nouze. Od svého založení puritánskými anglickými kolonisty v roce 1630 se město na východním pobřeží Spojených států stalo dějištěm mnoha významných událostí – od protestní akce zvané Bostonské pití čaje v roce 1773 přes bitvy americké revoluce až po výstavbu prvního metra v USA v roce 1897.

Foto: shutterstock.com

Pod názvem The Freedom Trail neboli Cesta svobody se skrývá čtyři kilometry dlouhá trasa skrz staré centrum, která vám celou historii Bostonu naservíruje na stříbrném podnose. „Vodítko“ vyznačené pásem červených cihel v chodnících vás dovede ke všem důležitým památkám, které stojí za pozornost.

Foto: shutterstock.com

Beacon Hill & Boston Common

Jednou z nejkrásnějších a nejluxusnějších čtvrtí Bostonu je Beacon Hill. Ulice dlážděné kočičími hlavami, cihlové domy s majestátnými vchodovými dveřmi, květiny v oknech a historické pouliční osvětlení – to vše dohromady vytváří jedinečný dojem, že jste se jako lusknutím prsty přenesli z centra americké metropole do městečka kdesi v Evropě.

Foto: shutterstock.com

Dlouhé procházky mohou být vyčerpávající, a tak se na chvíli zastavte a dopřejte si osvěžující odpočinek na čerstvém vzduchu. Boston Common, 50 akrů velký, nejstarší městský park ve Spojených státech, je přesně tím místem, které hledáte. Rozprostřete si deku pod jedním z obrovských dubů, nakrmte všudypřítomné veverky a v klidu nasávejte uvolněnou atmosféru.

Foto: shutterstock.com

Podívejte se na město z ptačí perspektivy

Návštěva Skywalk Observatory ve výšinách mrakodrapu Prudential Tower je naprostou povinností, pobýváte-li v Bostonu za slunečného dne. Tato panoramatická 360° vyhlídka v padesátém poschodí vám nabídne nepřekonatelný pohled na město a jeho okolí. Chcete-li si dopřát skutečnou romantiku, pak si najděte čas na večeři s vaší drahou polovičkou ve zdejší restauraci. Pozorování západu slunce nad vynikajícím jídlem se sklenkou vína se promění v zážitek, na který jen tak nezapomenete.

Foto: shutterstock.com

Další skvělou vyhlídku najdete na vrcholu monumentu Bunker Hill. Nachází se sice ve výšce pouhých 67 metrů, ale budete si muset vyšlápnout přes 300 schodů „po svých“, a tak si pak zasloužený výhled mnohem více vychutnáte.

Foto: shutterstock.com

Tak trochu jiná okružní jízda

Představte si, že jako obvykle nasednete na vyhlídkový autobus. Projedete všechny známé ulice v centru města, řidič a průvodce v jedné osobě vám dá vtipný a vyčerpávající výklad o budovách a zajímavostech, které vidíte… Nakonec dorazíte do přístavu. Minete nejdéle sloužící americkou válečnou loď USS Constitution, která byla poprvé spuštěna na moře už v roce 1797 a dodnes funguje jako muzeum, a z ničeho nic sjedete po rampě dolů k vodě. Voilà, z vašeho autobusu je najednou loď a druhou půlku okružní cesty strávíte plavbou po řece Charles River. Unikátní Duck Tours jsou bostonskou specialitou a patří k atrakcím, které byste rozhodně neměli opomenout.

Foto: shutterstock.com

Objevte další krásy státu Massachusetts

Město Cambridge na druhém břehu Charles River se pyšní slavnou Harvardskou univerzitou, která byla založena v roce 1636, a je tak nejstarší vysokoškolskou institucí v Americe. Vyplatí se absolvovat jednu z neplacených prohlídek. Průvodce vás během ní seznámí s harvardskou historií, architekturou, školními aktivitami a v neposlední řadě se všemi mýty a legendami, kterými univerzitní kampus oplývá.

Foto: shutterstock.com

O kousek dál, necelou hodinu cesty autem na sever, se nachází kouzelná rybářská vesnička jménem Rockport. Její barevné domky, malé obchůdky a plachetnice pomalu se houpající na vlnách v přístavu působí tak dokonale, že připomínají kulisy ve filmových ateliérech. Tato idylka je však naštěstí skutečná, tak se usaďte v některé z místních restaurací, ochutnejte právě uloveného humra a oddejte se snění o životě u oceánu.

Foto: shutterstock.com

Inzertní sdělení:

Jedinečné San Francisko, hvězdné Los Angeles nebo hříšné Las Vegas. Vydejte se s cestovní kanceláří Delfín travel na cestu po Spojených státech. Poznáte neustále pulzující a životem překypující velkoměsta plná moderních mrakodrapů i bohaté historie.

A až se vám městská turistika omrzí, zažijete úžasnou podívanou v amerických národních parcích. Neuvěřitelná rozlehlost a rozmanitost zdejší krajiny vám vyrazí dech stejně jako prvním osadníkům v dávné historii. Navštívíte monumetální Grand Canyon, dechberoucí Monument Valley či další překrásné parky jako jsou Death Valley nebo Yosemity.

Využijte naši jedinečnou akci - při koupi zájezdu do 31. 10. 2017 zaplatíte zálohu pouze 7 000 Kč za osobu. Na nic nečekejte a splňte si svůj americký sen!

Související témata:

Výběr článků

Načítám