Hlavní obsah

Kromě unikátní přírody najdete v thajském Krabi klid a sympatické ceny

Novinky, Lenka Rejfířová pro Delfín travel

Bylo by velkou chybou považovat provincii a město Krabi za pouhou přestupní stanici při návštěvě atraktivních ostrovů v jihozápadní části Thajska. Kromě přírodních krás totiž nabízí skvělou gastronomii či unikátní výšlap k okouzlujícímu chrámu pod širým nebem.

Foto: shutterstock.com

Thajské pláže jsou hodnoceny jako jedny z nejkrásnějších na světě. A není se čemu divit.

Článek

Provincie Krabi a její stejnojmenné hlavní město jsou jakýmsi základním táborem pro plavbu lodí na oblíbené ostrovy v Andamanském moři. Ale nemusíte tudy jen „projíždět“. Výhodné je ubytovat se v Krabi a podnikat odtud celodenní výlety na ostrovy, protože hotel na pevnině pořídíte levněji.

Foto: shutterstock.com

Sympatické ceny a pohoda

Jako první vás v městečku Krabi překvapí klidná atmosféra a hned vzápětí příznivé ceny v místních restauracích i u pouličních stánků. A skvělého jídla si tu užijete opravdu dosyta. Night market (Noční trh) je největší gastronomickou akcí v Krabi spojenou s kulturním zážitkem v podobě koncertů místních zpěváků a kapel. Vyhlášený trh s jídlem a uměním najdete v samotném centru města vždy od pátku do neděle, začíná kolem 17. hodiny.

Foto: shutterstock.com

Nabídka stovek druhů lahůdek je ohromující a ceny nejsou v porovnání se stánky v Bangkoku či na ostrovech nijak závratné. Ochutnejte, co je libo. Výborné jsou smažené špenátové koláčky z rýžového těsta, miniaturní omelety z křepelčích vajíček či rybí a masové špízy s omáčkami. Netradiční jsou také míchané alkoholické drinky servírované v uříznutém kusu bambusu.

Foto: shutterstock.com

1237 schodů za Buddhou

Ve vzdálenosti sedm kilometrů od centra města Krabi se nachází chrám Wat Tham Sua (Tiger Cave Temple). Na jeho návštěvu, respektive na výšlap, který jí předchází, jen tak nezapomenete. Vyrazte brzy ráno, vyhnete se tak zdolávání schodů ve vedru, a vybavte se pevnou obuví a dostatkem vody.

Foto: shutterstock.com

Chrám vybudovaný v přírodní jeskyni se nachází hned dole, nedaleko vstupní brány. Od svatyně pod širým nebem, hlavní atrakce Tiger Cave Temple, vás však dělí ještě 1237 strmých schodů. Po zdolání posledního schodu a úlevném vydechnutí spatříte botník (jako u všech thajských chrámů), osvěžující pramen vody, free wi-fi a dva psy, kteří sem snad jednou omylem vystoupali a už se jim nechce dolů.

Foto: shutterstock.com

Jakoby všudypřítomný je pohled impozantní pozlacené sochy Buddhy na vrcholu. Spolu s ním se budete moci kochat výhledem na unikátní krajinu – svěží zelenou džungli, typické štíhlé vápencové skály i modrou hladinu moře. O čistotu magického místa se starají mniši, pro které platí každodenní výstup ke chrámu za pokornou modlitbu. Pokud se vám po návštěvě Wat Tham Sua nechce zpět do města po svých, svezte se tuk-tukem, ale nezapomeňte smlouvat, ideální cena by měla být okolo 70 bahtů na osobu.

Čínská snídaně v páře

Fantastickým začátkem dne během dovolené v Krabi může být tak trochu netradičně snídaně v čínské restauraci Kim Nguan Dim sum. U pultu máte na výběr z desítek cínových mističek s miniaturními porcemi jídel všech druhů: nudle, vajíčka, mořské plody i sladké rýžové kuličky. Jednoduše si vyberete, na co máte chuť a v libovolném množství. A teď přichází zábava. Obsluha uzavře každou porci jídla do bambusového kruhového košíku k přípravě v páře. Ke stolku vám potom přinesou věž vystavenou z do sebe zapadajících nádob a vy postupně odkrýváte tajemství voňavých porcí.

Foto: shutterstock.com

Dejte si také čínskou hustou rýžovou polévku, která vás zasytí a je skvělou alternativou, když už se vám pikantní thajské pokrmy začnou zajídat. Restauraci Kim Nguan Dim sum najdete v ulici Maharat.

Foto: shutterstock.com

Inzertní sdělení:

Na zimu se určitě zatím nikdo netěší, ale vy teď můžete. Cestovní kancelář Delfín travel pro vás má nové termíny poznávacího zájezdu Velký okruh jižním Thajskem. Splňte si svůj sen a objevte jedny z nejkrásnějších pláží na světě.

Je libo poznat rušný Bangkok plný chutí a vůní nebo byste raději vyzkoušeli pláže nejznámějších ostrovů jižního Thajska? S námi zažijete obojí a ještě mnohem více. Užijete si nejen poznání, ale také si skvěle odpočinete a zapomenete na starosti všedních dní.

Související témata:

Výběr článků

Načítám