Hlavní obsah

Restaurace pro myši je horkou atrakcí švédského Malmö

Novinky, mšv

Jihošvédské město Malmö si mnoho lidí spojí hlavně s oceňovanou kriminálkou Most. Ale pozornost místních i turistů se v posledních dnech upnula především k opravdu miniaturní restauraci pro myši. Tedy ne, že by se do ní hlodavci opravdu chodili stravovat, jde spíše o její roztomilé rozměry, které kolemjdoucím učarovaly.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Původně se mělo jednat o zábavu a recesi. Když členové tajemné skupiny Anonymouse (hříčka se jménem hackerské skupiny Anonymous a slovem mouse neboli myš) miniaturní restauraci a obchůdek s ořechy do ulic umisťovali, nemysleli si, že přilákají tolik pozornosti. Lokálním médiím prý trvalo pouhý den, než začala o nové atrakci psát.

Ačkoli se nepočítalo s tím, že nějaká myš by se ke stolečku před italsky laděnou restaurací skutečně posadila, obyvatelé města podle portálu Daily Mail přicházejí se svými hlodavčími mazlíčky a nechávají je před scénou pózovat. Na fotografické sociální síti Instagram začali navíc své fotky pod hashtagem Anonymouse sdílet.

„Věříme, že děti, a možná nejen ty, si rády představují, že existuje i nějaký paralelní svět, ve kterém žijí malá zvířata jako my a nábytek a budovy vyrábějí z věcí, které jsme vytratili,“ tvrdí jeden ze členů skupiny, který si říká Parlan Mousekewitz a dodává, že plánují ve městě umístit další podobné objekty.

O Malmö si můžete přečíst více:
Přes ikonický most do Skane, na kouzelný jih Švédska

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám