Hlavní obsah

Opera se středověkou kulisou

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Erfurt, hlavní město německé spolkové země Durynsko, bere návštěvníkům dech svou jedinečnou středověkou atmosférou, zejména v romantickém středu starého města. Jeho předností dokážou místní plně využít. Důkazem je divadelní festival konaný pod širým nebem, přímo v centru města.

Foto: Erfurt Theater/Lutz Edelhoff

Domstufen Festspiele - divadelní festival konaný na schodech erfurtské katedrály

Článek

Jak se schody promění v jeviště

Dominantou města, jež se kdysi nacházelo v NDR, jsou dva kostely na vyvýšenině v jeho středu. Jsou to kostel Sv. Severina a sousední katedrála Mariendom, kde byl Martin Luther, otec reformace církve, vysvěcen na kněze. Každé léto se schody, po jejichž 70 stupních se obvykle chodí z náměstí ke kostelům, promění v divadelní jeviště pod širým nebem.

Foto: Thüringer Tourismus GmbH/Toma Babovic

Dominanty města Erfurt: Mariendom a kostel Sv. Severina

Festival se těší oblibě i v zahraničí

Od roku 1994, kdy se festival Domstufen Festspiele konal poprvé, uvede erfurtské divadlo vždy alespoň jednu novou hru. Diváci sem ale chodí zejména kvůli překrásné kulise 700 let starých staveb. Za dobu existence festivalu již divadlo a opera pod širým nebem nalákaly několik stovek tisíc návštěvníků, mezi nimiž bychom našli národnosti z celého světa.

Foto: DZT/Gundhard Marth

V Erfurtu najdete i obydlený most Krämerbrücke

Patnáctkrát na Toscu

Letos bude poprvé uvedena opera Tosca od Guacoma Pucciniho. Mezi 11. a 28. srpnem ji bude možné zhlédnout celkem patnáctkrát, takže se není třeba obávat toho, že byste prošvihli vrchol programu.

Foto: Lutz Edelhoff

Domstufen Festspiele

Užitečné odkazy

Domstufen Festspiele: www.domstufen.de

Vše o Erfurtu: www.erfurt-tourismus.de

Další tipy na výlety a dovolenou v Německu: www.germany.travel

Související témata:

Výběr článků

Načítám