Hlavní obsah

V Egyptě otevřeli Tutanchamonovu hrobku, chtějí nalákat turisty

Novinky, lap

V Egyptě otevřeli Tutanchamonovu hrobku, chtějí tak nalákat více turistů. Po nepokojích, které probíhaly v ulicích, stále klesá počet přijíždějících turistů. Egyptská vláda se snaží upoutat pozornost na antické poklady a vylepšit si tak pověst v zahraničí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Egyptě zpřístupnili Tutanchamonovu hrobkuVideo: Reuters

 
Článek

Ve čtvrtek oslavili v Luxoru 90. výročí objevení Tutanchamonovy hrobky v Údolí králů. Jako první měla možnost prohlédnout si faraonovo poslední místo odpočinku skupina vybraných včetně amerického a kuwajtského velvyslance.

Zároveň se skupina podívala do hrobky panovníka Merenptaha, která byla zavřena šest let kvůli restaurování.

"Otevření hrobek nebo znovuotevření v sobě značí dvě důležité zprávy. První je, že Egypťané jsou schopní pracovat sami, restaurovat a pečovat o Egyptské monumenty. Snaží se jistým způsobem o renesanci naší civilizace. Začínáme tak nové období," řekl egyptský ministr pro antické památky Mohamed Ibrahim Ali. Druhé sdělení je podle něj skutečnost, že je Egypt bezpečnou destinací pro návštěvníky.

Hotely v Luxoru obsazené jen z 27 procent

Hotely a resorty na pobřeží jsou v současné chvíli zaplněny na 70 až 75 procent, uvedl egyptský ministr turistického ruchu Hisham Zaazou. Ale ačkoliv je vrchol sezóny, kapacita v Luxoru, který bývá turistickým centrem, je jen okolo 27 procent.

"Budeme pokračovat podle programu, který by měl pomoct v následujících týdnech a měsících posílit zájem a poptávku po Egyptě. Snažíme se nabídnout například přímé lety do Egypta, zvláště Luxoru a Asuánu," dodal Zaazou.

V oblastech, které spoléhají na příjmy z cestovního ruchu, vítají jakékoliv propagační události. Ale počet návštěvníků zůstává nízký. Doufají, že se v dohledné době propad zastaví a zvedne se.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám