Hlavní obsah

U Červené Vody by měl vzniknout další lyžařský areál

Červená Voda (Orlickoústecko)

Do tří let by chtěla společnost CVS Žamberk vybudovat rozsáhlý lyžařský komplex u Červené Vody. Nápad vznikl před několika lety, ale kvůli nedostatku peněz se jej zatím nepodařilo realizovat. Informoval o tom jednatel firmy Antonín Fiala.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Lyžařský areál Suchý vrch - Červená Voda by měl mít rozlohu téměř 35 hektarů. Ilustrační foto

Článek

Lyžařský areál Suchý vrch - Červená Voda by měl mít rozlohu téměř 35 hektarů. Měly by ho tvořit tři sjezdové tratě dlouhé od 924 do 2046 metrů, z nichž dvě by byly propojené spojovací tratí. Součástí areálu má být i snowpark a zábavné atrakce pro děti.

Osou areálu by byla čtyřsedačková lanovka vedoucí pod vrchol Suchého vrchu dlouhá 1925 metrů a s kapacitou 2400 osob za hodinu. Vedle lanovky by měly být další lyžařské vleky, součástí výstavby je i technické a provozní zázemí včetně parkoviště pro zhruba 500 aut.

Jednají s investory

Firma už získala kladný posudek dopadů stavby na životní prostředí (EIA) a územní rozhodnutí na stavbu. "V současné době jednáme s několika potenciálními investory. Dotační možnosti v tuto chvíli nejsou," uvedl Fiala. Pokud by to finanční situace vyžadovala, bylo by podle něj možné rozdělit výstavbu na etapy.

Poblíž Červené Vody už vznikl před dvěma lety jiný sjezdařský areál. Společnost Skipark Červená Voda vybudovala nákladem zhruba 270 miliónů korun téměř dva kilometry dlouhou sjezdovku s čtyřsedačkovou lanovkou, na výstavbu získala 35 miliónů korun z evropských a státních dotací. Firma usiluje o další rozšíření o dvě sjezdové tratě a druhou lanovku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám