Hlavní obsah

Tokijská galerie se proměnila v podmořský svět

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umění a lidská hravost neznají hranic. Ve výtvarných galeriích se v současnosti představuje snad cokoliv. Málokdo by však čekal, že vstoupí mezi nasvícená a blikající akvária. Na první pohled vypadá výstava Hidetoa Kimury v japonském Tokiu s pěti tisíci rybkami jako podmořský svět.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tokijská akvária s rybami jako umělecká dílaVideo: Reuters

 
Článek

Výstava Kimury se jmenuje Art Aquarium (Výtvarné akvárium). Uvnitř mohou lidé obdivovat nejen designová akvária, ale také tisíce karasů zlatých, jejichž ploutve se blyští podle nasvícení. Výtvarnou kompozici doplňují měnící se digitální obrazovky.

"Uvědomil jsem si, že musí existovat nějaký jiný způsob, jak ukázat rybí krásu. Když jsem se rozhlížel, viděl jsem běžná akvária, která ukazují jen ryby. A pak jsem si prošel akvaristiky, které rybky prodávají, napadlo mě ukázat je trochu jiným způsobem," vysvětlil Kimura.

"Má to styl a je to moderní. Je to japonský způsob, jak ukázat zlaté karasy. Výstava se mi líbila," řekl dvaadvacetiletý student Minami.

S výstavou cestuje Kimura po celém světě. V Tokiu bude do 24. září, poté putuje do japonské Ósaky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám