Hlavní obsah

Vysoce efektivní cviky pro sexy ploché břicho

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K dokonalé postavě patří nejen pevná ňadra a zadek, ale i ploché bříško. Zhubnout v pase však není totéž, co zpevnění a vyrýsování břišních svalů. To vyžaduje skutečně velké úsilí a také výdrž. S pomocí profesionální trenérky Nikoly Bartákové jsme pro vás připravili několik vysoce efektivních cviků, které vám pomohou dosáhnout dokonalého bříška i v domácím prostředí. Podívejte se na přiložené video.

Vyzkoušejte vysoce efektivní cviky na sexy ploché břichoVideo: Novinky

 
Článek

Vystouplé bříško trápí jak ženy s nadváhou, tak i velmi štíhlé dámy. Může se jednat o povolené břišní svaly či o poruchu trávení nebo nadýmání. Jde tedy často o komplexní problém a je nutné zaměřit své úsilí nejen na posilování břišních svalů, ale také na složení a skladbu jídelníčku.

Správná životospráva je základním kamenem, od kterého se odvíjí celkové zdraví člověka. A u cvičení a tvarování postavy to platí dvojnásob. Pokud tedy toužíte po sexy bříšku, vsaďte na zdravý, nízkosacharidový jídelníček a dostatečný pitný režim. Ovšem nemá se vypít najednou příliš velké množství. Stačí po pár doušcích, ale pít celý den. Takto lze vypít nezbytné dva litry denně, které postačí k vyplavení škodlivých látek z těla a člověk to ani nepostřehne.

Důležitý je také poměr mezi draslíkem a sodíkem. Sodík, který je obsažen v kuchyňské soli, na sebe váže v těle vodu a způsobuje otoky. Naproti tomu draslík umožňuje vylučování vody z těla. Proto omezte solení a zvyšte spotřebu draslíku, který je obsažen např. ve fazolích, čočce, banánech, špenátu nebo kuřecím mase.

Několik rad, jak posilovat bříško i mimo cvičení

Břišní svaly lze trénovat i mimo samotné cvičení. Stačí chodit vzpřímeně se zataženým břichem. Samozřejmě jen díky vzpřímené chůzi svaly nevyrýsujete k dokonalosti, nicméně i takovéto drobnosti mohou podpořit úsilí při cvičení.

K posílení břišní stěny může pomoci i osvědčená masáž břicha - dlaní ve směru hodinových ručiček. A pak také dýchání do břicha - vše zintenzivníme, pokud budeme dělat prudké, krátké nádechy a výdechy.

Na někoho přímo zázračně působí i zábaly břicha. Směs z éterických olejů rozmarýnu, citrónu a levandule (vždy jen deset kapek od každého) se přidá do 50 ml olivového oleje. Do mísy s horkou vodou se nalije asi pětina oleje. Namočený a pečlivě vyždímaný ručník se přiloží na břicho a zakryje vlněnou dekou. Po půl hodině klidného relaxačního ležení se procedura zakončí teplou a na závěr chladnější sprchou.

Pokud toužíte po krásném sexy bříšku, nezapomeňte si minimálně dvakrát týdně zacvičit cviky z přiloženého videa!

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám