Hlavní obsah

Když jde muž na jedno pivo, jsou z toho obvykle tři

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do hospůdek Češi chodí sice méně, než tomu bylo ještě před deseti lety, ale když už tam zajdou, obvykle nikdy nezůstanou u jednoho piva. Podle aktuálního průzkumu fóra Pij s rozumem nejčastěji vypijí tři piva. Dalších dvacet procent si dá dvě, stejný počet lidí čtyři a více.

Foto: Profimedia.cz

Většina Čechů k alkoholu přistupuje zodpovědně.

Článek

Většina Čechů ale k alkoholu přistupuje zodpovědně, nemají chuť se programově opíjet a konzumují alkohol v rozumné míře.

„Fenomén binge drinking, tedy extrémně vysoké konzumace alkoholu v krátkém časovém úseku, u nás není takovým sociálně-zdravotním problémem jako ve Skandinávii a na Britských ostrovech. Přesto se jednou za čas opije na víkendové party polovina mladých lidí ve věku 18 až 26 let,” upozorňuje Vladimír Darebník z Unie výrobců a dovozců lihovin.

Jedna pětina Čechů se řadí mezi alkoholové rekordmany

I když většina Čechů pije s rozumem, téměř každý má za sebou zkušenost, kdy přebral a vypil takové množství, které by lidově porazilo i slona. Podle průzkumu pětina z nás zvládla vypít během 24 hodin více jak 12 půllitrů piva, panáků či dvou decilitrových sklenek vína.

Největší „rekordmany“ nalezneme v Ústeckém kraji, kde má takovou zkušenost více jak třetina respondentů. Nejčastější maximální hranicí je konzumace 5 až 7 drinků, této „mety“ dosáhlo 23 % respondentů. Čtvrtina dotázaných během jednoho dne nikdy nevypila více než tři drinky.

Anketa

Kolik si obvykle dáte piv při běžné návštěvě hospůdky?
1 malé
3 %
1 velké
2,7 %
2 velké
12 %
3 velké
23,9 %
4 velké
10,7 %
5 a víc piv
42,1 %
žádné
5,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1087 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám