Hlavní obsah

Kvůli obezitě žila roky v izolaci, nyní váží o polovinu méně

Novinky, bok

Obezita dokáže převrátit život vzhůru nohama, a to nejenom po zdravotní stránce. Na vlastní kůži to zažila i Ruska Tanya Rybakova. Po letech odstrkování, šikany a života v ústraní se to rozhodla změnit. Začala hubnout, díky svému odhodlání mít lepší život shodila téměř polovinu své původní váhy. Dnes by jí jen málokdo věřil, že dříve vážila 108 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Málokdo by věřil, že tahle žena kdysi vážila přes 100 kilogramů.

Článek

Dnes pětadvacetiletá Tanya Rybakova z Petrohradu se může aktuálně pyšnit tím, že se její příběh a hlavně pak proměna stala doslova senzací internetu. Jak sama říká, její život by se dal směle přirovnat k příběhu o Popelce - jak se z ušmudlané (v jejím případě obézní) dívky stala kráska.

V letech dospívání to ale tak rozhodně nebylo. Tanya měla výraznou nadváhu, a později už se řadila mezi obézní jedince, což vyústilo v jediné. Ve škole se jí spolužáci posmívali, stávala se stále častěji terčem napadání i urážek.

„Děti dokážou být opravdu zlé, a na mě byly. A tak jsem se s nimi postupem času přestala úplně bavit a stýkat. Neměla jsem žádné kamarády, žila jsem sama ve svém světě a trávila spoustu času čtením. Ze školy jsem se vracela každý den s pláčem, a nechtěla jsem tam chodit. Nadváha mi zcela sebrala sebedůvěru,” uvedla pro Dailymail Tanya.

Foto: Profimedia.cz

Ruska Tanya Rybakova v době, kdy kvůli své nadváze zažívala šikanu ze strany spolužáků.

„Problém byl v tom, že jsme nebyli zrovna bohatí, a tak jsme kupovali levné věci. To platí i o jídle, které ale nebylo dvakrát zdravé. Ve škole to bylo podobné, a tak kila přibývala.”

Zlom nastal, když nadešel večer školního plesu. Ten žena označuje jako nejhorší noc jejího života. V tu chvíli se v ní něco zlomilo a rozhodla se, že svůj život změní. „Když se na sebe teď podívám, nemůžu tomu uvěřit. Už se nestydím na sebe pohlédnout, ani někde vystupovat,” dodává.

Přebytek kůže musel pryč

Proměna probíhala podobně jako u mnoha jiných lidí, kteří bojují s kily navíc. Tanya výrazně změnila jídelníček, začala cvičit a pomohli i odborníci. Po letech snažení shodila neuvěřitelných 50 kilogramů. To mělo ale bohužel i nepříjemný efekt. Na těle jí zůstalo velké množství přebytečné a povislé kůže.

Foto: Profimedia.cz

Pětadvacetiletá Tanya díky životní změně získala nejen krásnou postavu, ale i sebevědomí.

„Snažila jsem se s tím vyrovnat a prostě to přijmout jako fakt, ale bylo to opravdu moc kůže. Proto jsem podstoupila operaci na její odstranění a netajím se tím,” uvedla mladá žena, která video a zážitky ze své proměny sdílela na sociálních sítích.

Nejen aby všem ukázala, že to opravdu dokázala, ale i proto, aby ostatní varovala, že nadměrné tloustnutí je opravdu nebezpečné. „Opravdu doufám, že to bude pro ostatní varováním. Dříve mi vůbec nedocházelo, jak moc tlustá jsem ve skutečnosti byla.” Své vrstevníky, kteří jí nyní říkají, jak je krásná, neviní, a odpustila jim. Byli prý mladí a dělali chyby.

„Jsem důkazem toho, že svůj život můžete změnit, pokud sami sobě věříte,” dodala Tanya, která nyní pomocí online programu pomáhá lidem s podobným problémem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám