Hlavní obsah

Emoční hubnutí řeší tělo i mysl

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový trend propojuje tělo i ducha. Jedná se o emoční hubnutí. Odborníci se odvolávají na současnou medicínu, která dokazuje, že je psychika úzce spojena se zdravím člověka.

Foto: Profimedia.cz

V programu odborníci klienty naučí pochopit nejen své nitro, ale i číst správně etikety a nakupovat vhodné potraviny.

Článek

Většina žen se alespoň jednou ve svém životě pokusila držet dietu. Jsou ale i takové, které se o to pokoušejí opakovaně, ovšem ne vždy s valným výsledkem.

„Důvodů, proč ve svém snažení selžou, může být mnoho,” říká výživový specialista Martin Škába.

„Je důležité si uvědomit, že tělo a psychika jsou jeden celek, zejména i proto je metoda emočního hubnutí ověřená léty praxe.”

Cesta do nitra duše

„Pracujeme na úpravě stravy, detoxikaci těla pomocí potravin, pohybu a také na psychosomatice,” říká psychoterapeutka Hanka Ajasta Hrušková. Osvětluje, že jde o spojení celostní, tradiční čínské a ruské medicíny, ajurvédy a psychologie.

Princip diety je velmi individuální a záleží tak na přístupu i osobnosti každého jednotlivce a samozřejmě i na jeho chutích. Pokud člověk pomocí emočního hubnutí dokáže zkombinovat určité principy stravování společně s detoxikačními procesy a pohybem, je na nejlepší cestě k úspěchu.

„Pokud navíc člověk zapracuje na své mentálně-emocionální blokaci, může doopravdy zhubnout a váhu si tak udržet celý život,“ říká Hrušková.

Zboření předsudků o sobě

Pokud se rozhodnete pro emoční hubnutí, musíte jej ze začátku podstoupit pod dohledem profesionála. Takový program je buď individuální, anebo skupinový. V obou případech trvá tři měsíce. Je možné si jej ale prodloužit, a to dle potřeby a uvážení každého člověka. Někteří lidé jsou schopni samostatně fungovat už za měsíce dva.

Pro koho je tedy emoční hubnutí vhodné? Pro všechny, kteří si celý život říkají, že nezhubnou, protože: „Nikdy nebudu štíhlý, mám příliš velké boky, krátké nohy, nebo se zkrátka nemám rád.“

Díky jedinečné kombinaci zdravého životního stylu a vyrovnaného ducha, kdy se správný jídelníček kombinuje s psychoterapií, a tedy i odbourávání podobných mýtů a zažitých předsudků, je možné konečně dosáhnout kýžených výsledků.

Lidé díky této revoluční novince mají příležitost nahlédnout do svého nitra, pochopit svoje chutě a neutuchající hlad, po nějaké době dokonce jejich touha po bezmyšlenkovitém přejídání s největší pravděpodobností zmizí.

Jídelníček na míru

Ačkoliv někoho může vystrašit fakt, že se emoční hubnutí opírá mimo jiné i o přírodní vědy, nemusí se bát, že by jeho součástí byl striktně předepsaný jídelníček, který by mu mohl být proti srsti.

„Řídím se podle klientových potřeb, tedy tím, kde a co nakupuje a na co je zvyklý, zaměřuji se také na jeho práci a upravujeme možnosti stravování podle pracovní doby. Zároveň ale učím číst etikety potravin i systém, jak jídlo nakupovat,” říká Škába.

U lidí je většinou potřeba upravovat konzumaci masa, mléčných výrobků a potravin obsahujících lepek. Pracovat se také dá s chutí na sladké, vzhledem k tomu, že 90 % lidí pracujících v kanceláři každý den sladkosti konzumuje.

„Emoční hubnutí řeší tělo a mysl, tedy především naše podvědomí,” uzavírá Hrušková.

Reklama

Výběr článků

Načítám