Hlavní obsah

Aktivní lidé stárnou výrazně pomaleji

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stárnutí se na vzhledu nemusí vůbec podepsat, pokud je člověk neustále aktivní a dobře se stravuje. To, jak stárneme, je z velké části tedy jen a jen na nás. Čím aktivnější jedinci jsou, tím vypadají mladší.

Foto: Profimedia.cz

Pokud si chcete užít stáří v plné síle a v dobré mysli, pak se maximálně hýbejte.

Článek

Vědci sice na jednu stranu upozorňují na fakt, že mnoho tělesných i buněčných procesů se věkem zhoršuje, zároveň ale potvrzují, že správným životním stylem lze tento stav zpomalit.

Pokud staří lidé rezignují a místo pohybu budou posedávat a jíst nezdravě, pak budou stárnout o to rychleji, a to nejen po fyzické stránce, ale i té duševní.

„Náš výzkum ukázal, že pokud jsme lékařům podstrčili výsledky testů aktivních sedmdesátníků, aniž je viděli, nikdy se netrefili do jejich věku. Vždy si mysleli, že se jedná o výrazně mladší jedince. A to v některých případech až o desítky let,” řekl doktor Stephen Harridge z King’s College London.

Pokud si tedy chcete užít stáří v plné síle a v dobré mysli, pak se maximálně hýbejte, choďte na procházky, studujte, vzdělávejte se a myslete pozitivně. Život budete mít z velké části takový, jaký si ho sami uděláte.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám