Hlavní obsah

Velké poprsí je podle žen klíčem k úspěchu u mužů i v životě

Mindráky s malým nebo naopak příliš velkým poprsím trápí spoustu žen. Dnes se ale i taková chyba na kráse, pokud se s ní žena odmítá smířit, dá řešit operativně. Jenže čím více se chirurgie pohybuje vpřed, tím rozmanitější jsou požadavky pacientek, kterých neustále přibývá. Se svými prsy jsou nespokojené dokonce čtyři z deseti žen.

Foto: Profimedia.cz

Spousta žen není spokojená s velikostí, ani s tvarem svých prsů.

Článek

Ňadra jsou prvním a velmi dobře viditelným zdrojem informací o plodnosti ženy. Velká a plná prsa jsou totiž znakem vyšší hladiny estrogenů v těle ženy a také větší plodnosti, tvrdí vědci. Možná i proto se spousta žen domnívá, že větší poprsí jim přinese úspěch nejen v osobním, ale i v pracovním životě.

”Plnější prsa jsou vnímána jako symbol vyšší plodnosti a to je důvod, proč mnoho mužů vnímá plnější dekolt jako přitažlivější. Tuk hromadící se na hrudníku, ale také na bocích a zadku, je důkazem toho, že má žena v těle vysokou hladinu estrogenu, který zvyšuje šanci na početí,“ tvrdí doktorka Jena Pincottová.

Nevyhovující je velikost i tvar

Kvůli svým přednostem si ale dělá vrásky čím dál více žen. Výzkum agentury Stem/Mark zjišťoval, nakolik ovlivňuje velikost poprsí spokojenost ženy především v sexuálním životě. Drtivá většina žen je přesvědčená, že velká ňadra jsou hlavním klíčem k úspěchu u mužů, odhalil průzkum. Zároveň se ale nezdráhají a své mindráky většinou rychle řeší. „Ženy nespokojené s tvarem poprsí se dnes nebojí přijít za plastickým chirurgem, aby napravil to, co příroda zanedbala,” říká odborník na plastickou chirurgii MUDr. Martin Kloud.

Ženy jsou ale často nespokojené nejen s velikostí, ale i s tvarem prsou. Až čtyři ženy z deseti uvedly, že se jim jejich ňadra nelíbí. „Dnes ženám více záleží na pěkném a přirozeném tvaru prsů. V této souvislosti jsou také stále žádanější anatomicky tvarované implantáty, které prsu dodají přirozený vzhled,” dodává Kloud.

Větší prsa, více sexu

Ženy mají velikost prsou spojenou hlavně se sexuálním úspěchem u mužů, primárně ale podstupují chirurgické zákroky hlavně kvůli sobě. 93 % žen by si ňadra nechalo zvětšit kvůli zvýšení svého sebevědomí, 93 % kvůli tomu, aby si přidaly na atraktivitě, 87 % proto, aby se staly přitažlivější pro partnera. Čtvrtina žen si pak od poutavějšího dekoltu slibuje více příležitostí k navázání sexuálního kontaktu.

Epidemioložka Grazyna Jasienská z Harvardské univerzity tvrdí, že ženy s plnější postavou – většími ňadry, útlým pasem a velkými boky i pozadím – třikrát častěji otěhotní než ženy s jinými typy postav. „Prsa jsou reklamou na věk, zdraví a kvalitu genů ženy,“ tvrdí Pincottová.

Reklama

Související témata:
Vnady

Související články

Nová módní vlna odhaluje ženská ňadra

Jako lavina se světem slavných šíří nový hit. Mnoho slavných žen obléká pánský styl. Jako muži ale ani zdaleka nevypadají. Pod sakem jsou totiž většinou úplně...

Výběr článků

Načítám