Hlavní obsah

Čtvrtina žen se dokáže kvůli zápachu nohou s partnerem rozejít

Novinky, bok

Pocení je proces, který provází život každého z nás. Projevuje-li se v únosné míře, dá se s ním docela snadno bojovat a život nijak neovlivní. Pokud se k tomu ale přidá ještě nelibý zápach (například nohou), jde najednou o nepříjemnost, která velmi negativně zasáhne do běžného života.

Foto: Profimedia.cz

I nohám je třeba věnovat pravidelnou péči, při pocení a zápachu o to víc.

Článek

Tělesný zápach podle odborníků velmi výrazně ovlivňuje naše chování. A je v danou chvíli celkem jedno, zda vychází od nás nebo od někoho jiného z okolí.

Týká-li se nepříjemný a obtěžující zápach nohou nás samotných, často se to projevuje na podrážděnosti, odmítáme návštěvy ze strachu, aby náhodou někdo něco neucítil, ze stejného důvodu nikam nechodíme, v horším případě se vyhýbáme intimním chvilkám s partnerem.

A že je nepříjemný odér nohou opravdovým zabijákem sexu, dokazuje i studie, podle níž jen čtyřem procentům žen zápach mužských nohou nevadí, 63 % žen se situaci s nevábně vonícíma nohama partnera snaží řešit, a čtvrtina žen je schopná se kvůli zápachu s partnerem rozejít.

Hygiena na prvním místě

Za zápachem či pocením nohou může stát hned několik příčin. Ať už jde o hormonální či psychické změny, poruchy orgánů nebo některé druhy onemocnění. Na prvním místě by tak nejen v takových situacích měla být správná hygiena, která sice nezmírní produkci potu, nepříjemný odér ale omezí.

Po celodenním nošení uzavřených bot je tak na místě osvěžující koupel, například v řepíku, šalvěji nebo dubové kůře. Po koupeli použijte k potírání pokožky léčivé přípravky, které mají proti plísňové a antibakteriální účinky.

Věnujte pozornost i výběru ponožek. Při nadměrné potivosti se rozhodně vyhýbejte silonovým variantám, ideální jsou bavlněné.

Speciální vložky do bot

I při dodržování veškeré hygieny se ale může stát, že po celodenním uvěznění v obuvi nebudou například na večerní návštěvě vaše nohy vábně vonět. Tomu ale mohou zabránit unikátní vložky do bot.

„Vložky jsou vyrobeny z mimořádně savé ovčí vlny obsahující malý podíl viskózy, aby držely tvar, a jsou napuštěny speciální biocidní látkou. Patent českého vědce Ing. Drahomíra Sokola spolehlivě a natrvalo likviduje všechny bakterie, viry i plísně. Funkčnost stélek spočívá v tom, že sají pot a okamžitě zničí nežádoucí mikroorganismy,“ vysvětluje Ing. Martin Dindoš ze společnosti Allivictus Česká Skalice.

Čtěte také
Jak ženy ke svým podprsenkám přišly
Kdy světlo světla spatřila první podprsenka a proč si titěrný díl spodního prádla ženy oblíbily?Více se dočtete ve čtvrteční příloze deníku Právo Café.

Reklama

Související témata:

Související články

Když plísním zachutnají naše nohy

Lidé si myslí, že se nakazí plísněmi na nohou nejspíš u bazénu nebo v sauně. Nevědí, že nejčastěji se infikujeme z přezutí na návštěvě. A to i přes ponožky.

Co o vašem zdraví vypoví vaše nohy

Nohy hrají zásadní roli v lidském životě. Průměrný člověk pomocí nich ujde během svého života přes 40 000 kilometrů, přičemž ne vždy s opravdovou lehkostí....

Výběr článků

Načítám