Hlavní obsah

Rehabilitace, jež má vliv na psychiku, sexuální energii i zvládání stresu

Novinky, das

Trápí vás bolesti při pohybu, nedokonalá postava, nedostatek sexuální energie či jen nonstop špatná nálada? Pak právě pro vás je určený nový princip rehabilitačního cvičení Infinity, které v Brandýse nad Orlicí vyvinula a úspěšně aplikuje MUDr. Michaela Tomanová, MBA.

Foto: Rehabilitační ústav Brandýs nad Orlicí

Metoda Infinity

Článek

„Všechny procesy v těle řídí mozek. Tudíž i způsob našeho myšlení a imaginace je přímo spojena se stavem našeho těla, který je v konečném důsledku jeho odrazem. Je dokonce teoreticky dokázáno, že mozek nerozezná skutečnost od představy, a proto je přínosem i tzv. cvičení v představě, tedy aktivita, kdy na jednotlivé cviky pouze myslíme. Mozek totiž příslušné svaly i přesto zapojuje, vysílá do nich signály, a tak například u těžších stavů nedochází k zapomínání určitých pohybů,“ vysvětluje primářka Michaela Tomanová.

Infinity Method je proto vhodná jak pro aktivní osoby, které ji cvičí v makropohybu, tak pro osoby s omezením, které mohou cvičit v menším rozsahu, ale i pro nepohyblivé, kteří cvičí pouze v představě.

„Při cvičení se uvolňují do těla endorfiny, takže vás při jeho správném provedení zaplaví velmi příjemný pocit,“ popisuje svou zkušenost primářka. To se samozřejmě pojí s odstraněním stresu i posílením imunity.

Základem většiny cviků Infinity (neboli nekonečna) je ležatá osmička. „Jedná se vlastně o opisování tvaru ležaté osmičky pomocí našeho těla, a to v různých jejích rovinách,“ objasňuje původ názvu metody Tomanová.

Foto: Brandýs

Infinity

Naučte se vnímat své tělo jako celek a zlepší se i váš sexuální život

Velmi důležité je uvědomování si svého těla jako celku. „Osvědčuje se, když si při cvičení představíte ve vašem břiše bílé, nažloutlé, teplé světlo, které vyzařuje pozitivní energii,“ doporučuje Tomanová. Cvičení souvisí i s prouděním energie v těle. Pokud je něco v těle v nerovnováze, odrazí se to na našem psychickém stavu a naopak.

Kromě prokazatelného pozitivního vlivu na celkové zdraví nemůžeme nezmínit i plus v podobě zlepšení sexuálního života. „Aktivace svalů oblasti pánve a pánevního dna velmi pozitivně působí na prožívání sexu, cvičení tedy ovlivňuje i tuto část našeho života,“ dodává.

Každodenním pravidelným cvičením se budete cítit stále mladí, pružní a pohybliví. I v pokročilém věku lze pravidelným a důsledným cvičením zlepšit stav natolik, že se co do pružnosti a uvolnění budete cítit jako za mlada. „Já osobně mám s cvičením takovou zkušenost, že jsem v současnosti pružnější než ve dvaceti,“ popisuje Tomanová.

Proti stresu správným držením těla

Využíváním této metody vámi bude správně proudit energie. „Současným životním stylem, kdy věčně něco nestíháme a stresujeme se, si nevědomky blokujeme dráhy našich energetických drah. Strnulá šíje a ramena jsou projevem, ale i příčinou stresu. Jedná se o typickou polohu člověka sedícího u počítače snažící se dodržet vražedný termín uzávěrky. Pokud budeme myslet na správný posed s uvolněnými rameny, stres z nás spadne mnohem snáz,“ tvrdí primářka Tomanová.

Metoda Infinity má tu výhodu, že ji lze aplikovat ve velkém množství variací. Po správném nácviku s fyzioterapeutem ji může každý provádět samostatně, takže rehabilitace není závislá místně ani časově a ve větší či menší míře ji můžete praktikovat kdykoliv a kdekoliv. „Cvičit v mikropohybu můžete klidně i v práci, aniž by to na vás kdokoliv poznal,“ jmenuje další z výhod doktorka. Cvičení tedy nebude nudit ani vás, ani váš mozek.

Čtěte také
Tchyně versus snachy
Vztah mezi tchyní a snachou je jen málokdy ideální. Na čí straně je vina? Více se dočtete ve čtvrteční příloze deníku Právo Café

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám