Hlavní obsah

Po dvou pivech mužům zbystří mozek, funguje kreativněji než u abstinentů

– Philadelphia

Mírná konzumace alkoholu mužům skutečně prospívá, zbystřuje totiž jejich paměť a myšlení. Pánové, kteří si dopřejí dvě piva nebo dvě deci vína, totiž vyřeší rébusy a hádanky rychleji a přesněji než naprostí abstinenti. Konzumace alkoholu nad tuto míru už má ale zhoubné účinky na zdraví i paměť, která se pak rychle zhorší.

Foto: Profimedia.cz

Pánové, kteří si dopřejí dvě piva nebo dvě deci vína, vyřeší rébusy a hádanky rychleji a přesněji než naprostí abstinenti.

Článek

Podle vědců z Illinois alkohol tlumí analytické myšlení a dovolí naopak projevit se kreativnímu myšlení, které je při řešení hádanek důležitější.

„Při experimentálním výzkumu jsme prokázali, že muži, kteří vypili ekvivalent dvou piv před paměťovými testy, vyřešili o čtyřicet procent více úkolů než všichni ostatní, přitom na to potřebovali o tři sekundy v průměru méně,“ tvrdí psychologové z University of Illinois.

Absolutně nejlepší výsledky měli jedinci, kteří vypili množství etanolu odpovídající dvěma pivům, za nimi byli teprve abstinenti a za nimi zase ti, co vypili takové množství alkoholu, které odpovídá třem a více půllitrům piva.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám