Hlavní obsah

G-bod neexistuje, podle vědců je to mýtus bez jakýchkoli důkazů

Kolem existence tajemného G-bodu, tedy nejerotogennější zóny ženského těla a centra fyzické rozkoše, panuje velký rozbroj. Zatímco podle zastánců jeho existence se zde shlukují nervová zakončení, jež způsobují maximální vzrušivost, odpůrci tvrdí, že žádné takové místo není. Podle australských vědců neexistuje jediný důkaz, který by teorii G-bodu potvrdil.

Foto: Profimedia.cz

G-bod, nejerotogennější zóna ženského těla, nemá podle vědců žádný anatomický základ.

Článek

Australští vědci provedli rozsáhlý výzkum na ženách ve věku od 32 do 97 let a došli k závěru, že vzrušení vyplývající z dráždění místa v oblasti, kde by měl být umístěn tajemný bod G, vyplynulo jen z toho, že se daná oblast nacházela poblíž klitorisu.

„Z našeho zjištění jednoznačně vyplynulo, že G-bod nemá žádný anatomický základ,” vysvětluje pro Daily Mail doktor Nathan Hoag.

Proti australskému výzkumu ale okamžitě vystoupila britská sexuoložka Rebecca Dakinová, podle jejíchž zkušeností tento bod existuje a zjištění vědců je nesmyslné. Vědecké zjištění tak považuje za pouhou mužskou výmluvu, jak si zdůvodnit svůj vlastní špatný výkon.

Její tvrzení podporuje i studie z roku 2008, která sledovala pomocí ultrazvuku vaginální stěnu při orgasmu ženy. Ženy, které intenzivně prožívaly orgasmus, měly tlustší tkáň právě kolem zmiňovaného G-bodu.

Tajemný G-bod byl pojmenovaný podle německého gynekologa Ernesta Gräfenberga, který v roce 1950 poprvé zaznamenal místo na ženských genitáliích, které bylo obzvláště citlivé na dotyk. Jednalo se o oblast kolem jednoho centimetru v průměru – existence tohoto místa byla potvrzena v roce 1981, od té doby se rovněž používá jeho oficiální název.

Reklama

Výběr článků

Načítám