Hlavní obsah

Užitečná fakta o sexu

Novinky, bok

Kdo ví, má i moc. To by se dalo praktikovat na mnoho oblastí života, sex nevyjímaje. Jenže to, že na něj každou chvíli myslíme, ještě neznamená, že o něm všechno víme.

Foto: Profimedia.cz

V současné době už není sex takové tabu, jako tomu bývalo dříve. Přesto má většina lidí faktických znalostí pomálu. Ilustrační foto

Článek

Většina lidí toho o sexu hodně namluví, ale faktických znalostí má jen málo, tvrdí vědci. A to přestože řada z nich považuje sex a milování za nejzajímavější téma, o kterém se lze bavit.

I proto odborníci sestavili přehled někdy podivných, ale přesto užitečných informací, které by měli lidé o sexu vědět. Jejich přehled přinesl server Eligiblemagazine.

Skvělý lék na bolest 

Poslední věc, kterou by chtěla řada lidí dělat, když je něco bolí, jsou milostné hrátky s partnerem. Jenže přesně tohle vědci radí.

Genitální stimulace a orgasmus uvolňují do těla oxytocin, tzv. hormon lásky, který dokáže kromě jiného v těle i mírnit bolesti, například hlavy.

Orgasmus není jen příjemný

Při zmínce o orgasmu, kterého lze dosáhnout i bez přímé stimulace, se mnoha lidem vybaví naprostá slast. Jenže v reálu to tak nemusí být. Málokdo by chtěl prožívat orgasmus ve chvíli, kdy je na jednání s klientem nebo na besídce ve škole.

Navíc opakované orgasmy mohou být u žen kromě potěchy i nepříjemné, až bolestivé, o psychickém vyčerpání nemluvě. Daný stav se dá i označit jako syndrom permanentního sexuálního vzrušení, který nelze opravdu označit jako příjemnou záležitost.

Červená je atraktivní 

Červená barva je atraktivní a táhne. Je tak pravda, že žena oblečená v červeném oblečení je pro muže přitažlivější než dáma oděná v jiné barvě oděvu. Jedna z dalších studií pak tvrdila, že červená je přitažlivá i pro ženy. Takže ani pánům nějaký červený kousek v šatníku neuškodí.

Muži preferují křivky 

Modelky s ideální postavou jsou možná uměle bezchybné, ale stejně většina mužů pro běžný život preferuje ženu s pěknými křivkami. Jak již z mnoha výzkumů vyplynulo, jsou právě křivky a oblejší tvary u žen známkou připravenosti na mateřství a založení rodiny. A mnozí muži je jednoduše považují za naprosto sexy.

Zkušenější ženy a jejich orgasmus 

Když se nad tím člověk zamyslí, dává to smysl. Starší žena lépe dosáhne toho, co se jí líbí. A to díky nabytým zkušenostem a také znalostem o vlastním těle. Nejviditelnější zlepšení a prožívání orgasmu hlásí ženy kolem třicítky, u kterých je libido na vrcholu.

Výjimkou ale také nejsou dámy užívající si nejlepšího orgasmu až kolem sedmdesátky.

Životnost spermií

Ne že bychom chtěli mužské pokolení nějak výrazně urážet nebo osočovat, ale je pravda, že málokterý muž ví, jak přesně funguje reprodukční systém u žen. A také to, že spermie mohou v ženském těle přežívat klidně až pět dní.

Pokud tedy nechtějí být pánové brzo překvapeni oznámením o přírůstku, je lepší věnovat ochraně před početím dostatečnou pozornost.

Reklama

Související témata:

Související články

O čem ženy v sexu nejčastěji lžou

Výzkumy ukazují, že většina lidí zalže v průměru jednou až dvakrát denně. A že ty největší lži většinou říkají těm, které nejvíce milují. Lidé lžou i o sexu,...

Co ruinuje sexuální život

Pohlavní styk je velmi intimní záležitost. Zasahuje do našich nejniternějších pocitů, soukromí a intimity. Zejména i proto má v mezilidských vztazích velkou...

Čemu se vyhýbat před milováním

Milostné zkušenosti nabíráme postupně během celého života. Čím více jich máme, o to větší je šance, že budeme vědět, co se nám líbí, a sex s partnerem si...

Výběr článků

Načítám