Hlavní obsah

Čemu se vyhýbat před milováním

Novinky, bok

Milostné zkušenosti nabíráme postupně během celého života. Čím více jich máme, o to větší je šance, že budeme vědět, co se nám líbí, a sex s partnerem si budeme o to více užívat. Je ale třeba také vědět, čemu se zcela jistě před milováním vyhnout, aby nás místo příjemného prožitku nečekal spíše trapas.

Foto: Profimedia.cz

Pro uspokojivý sex bez možných trapasů je lepší se některých věcí před milováním vyvarovat. Ilustrační foto

Článek

Návodů a rad pro ženy, jak si ještě více a déle užívat milování s partnerem, je celá řada. Některé vsázejí na netradiční polohy při milování, jiné nabádají k užívání „osvědčených“ afrodiziak atd.

Vedle takových doporučení je ale třeba zmínit i to, co určitě před milováním nedělat a čeho se vyvarovat, aby vše neskončilo fiaskem. Právě na to se zaměřila jedna z posledních studií, na jejíž výsledky upozornil server Women´s Health magazine.

Antihistaminika 

Antihistaminika jsou dobrou volbou při alergiích, například při ucpaném nosu, kdy od problému ulevují tím, že vysušují sliznici. Bohužel se to ale může projevit i na dalších místech, kde to není zrovna potřeba, zejména na vaginálních sliznicích, upozorňuje gynekoložka Nicole E. Williamsová.

Kořeněná jídla

I když se dají některá kořeněná jídla považovat za afrodiziaka povzbuzující vzájemnou touhu, při jejich výběru přesto odborníci nabádají být raději zdrženlivější. Jisté pokrmy požité chvíli před milováním totiž mohou mít velmi neblahé následky při sexu.

„Některé ze studií prokázaly, že jisté potraviny mají výrazný vliv na vaginální vůni, případně i chuť při orálním sexu,” upozorňuje primářka Kathryn Bolingová z Mercy Medial Center.

Dále například uvedla papričky jalapeňos, které mohou kromě jiného způsobovat nepříjemnou plynatost, nadýmání atd. Tedy stav, který zrovna pro milování není vhodný.

Nadmíra alkoholu 

Všichni víme, že troška alkoholu může pomoci od nervozity a bourá zábrany. „Je také známo, že naopak velké množství alkoholu výrazně otupuje smysly a další tělesné funkce, takže při nadmíře alkoholu bude s velkou pravděpodobností prožití orgasmu výrazně sníženo, nebo bude dokonce nemožné,” vysvětlila Williamsová.

Podle studie provedené na University of Missouri-St. Louis bylo zjištěno, že 11 procent milovníků alkoholu má trvalejší problémy při sexu. Muži holdující častěji alkoholu hůře dosahovali ejakulace, u žen pak byla pro dosažení orgasmu nutná větší a delší stimulace.

Elektrický zubní kartáček 

Zní to možná divně, ale odborníci nedoporučují ani používání elektrického zubního kartáčku, navíc pak ve spojení s vyplachováním ústní vodou na bázi alkoholu. Toto spojení podle nich může u člověka způsobit větší náchylnost k pohlavně přenosným chorobám.

„Některé štětiny ve spojení s vyšší rychlostí kartáčku mohou v ústech způsobovat drobné ranky, ústní vody na bázi alkoholu pak vysušují a dráždí sliznice. Ty jsou pak náchylnější k výskytu vředů či přenosu pohlavních chorob při některých praktikách,” popsala problematiku dermatoložka Tsippora Shainhouseová z Beverly Hills.

Holení 

Holení intimních partií je pro řadu žen nezbytností, případně módním trendem. Tento proces by ale neměly podle vědců provádět bezprostředně před milostným aktem. V případně nutnosti je vhodné holení provádět alespoň den předem, aby se pokožka stihla regenerovat, potvrzuje Shainhouseová.

„Při holení i s nejlepšími přípravky dochází k odlupování vrchní vrstvy kůže, čímž je celá oblast výrazně citlivější. To může způsobit podráždění provázené nepříjemnou vyrážkou či drobnými rankami, které navíc mohou být potenciálním místem možné infekce.”

Jídlo jako součást předehry 

Pro některé jedince je zajímavým zpestřením předehry použití určitých pochutin či potravin. Využití například rozpuštěné čokolády, případně šlehačky, ale může kromě počátečního potěšení vést následně i k infekci.

„Užití jakéhokoli stimulantu, který obsahuje cukr, může především u žen vést k následné kvasinkové infekci, pokud se dané prostředky dostanou do blízkosti pochvy,” dodává primářka Kathryn Bolingová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám