Hlavní obsah

Co ruinuje sexuální život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohlavní styk je velmi intimní záležitost. Zasahuje do našich nejniternějších pocitů, soukromí a intimity. Zejména i proto má v mezilidských vztazích velkou moc. Mnoho žen ale není se svým sexuálním životem zcela spokojeno. Za své trápení si přitom často mohou samy.

Foto: Profimedia.cz

Zabijákem touhy a vášně v ložnici je rutina a zažité stereotypy.

Článek

Přílišná upjatost

Orální sex je pro většinu lidí tím nejintenzivnějším potěšením a možností, jak dosáhnout orgasmu. Ačkoliv pro naše prarodiče byl tento akt spíše opovržlivý, než vzrušující, dnes je tomu úplně jinak.

Spoustě žen přesto tento způsob milování příliš nevyhovuje. Pokud to ale po nich partner alespoň čas od času vyžaduje, anebo by si to přál, je na místě se svou nevolí bojovat.

Sexuální experti oslovení deníkem Daily mail doporučují, aby žena překvapila partnera například bezprostředně po té, co vyjde ze sprchy. Také říkají, že je daleko lepší se k tomuto aktu postavit jako k něčemu, co partnerovi udělá radost.

Jedná se o daleko přívětivější scénář, než když dává hlasitě najevo, že jde o výjimečnou, velmi cennou laskavost, pouze pro jeho vlastní potěšení.

Nechuť zkoušet nové věci

Chce se váš partner stylizovat do nějaké role, vzrušuje ho představa zapojení erotické pomůcky, anebo si přeje do sexuálního aktu zapojit saténový šátek přes oči a pouta?

Zamyslete se nad tím a místo obvyklé reakce s ironicky zdvihnutým obočím zkuste najít kompromis.

Pokud si váš protějšek vyloženě nepřeje fyzické ubližování a jeho nápady vám sice příliš nelahodí, nicméně nic proti nim nemáte, domluvte se spolu tak, aby pro vás oba byl tento zážitek potěšením.

Nic nezabije sexuální život víc, než rezignovaný a inovace odmítající partner. Pokud budete stále odmítat to, co si ten druhý přeje, vysíláte jasný signál. A to ten, že se nezajímáte o touhy a potřeby svého nejbližšího a milovaného člověka.

Nesuďte ho za to, že jsou jeho potřeby a touhy špatné nebo šokující, pokuste se najít kompromis. Řiďte se mottem: Za předpokladu, že to ani jednomu fyzicky a psychicky neubližuje, ani to nepoškozuje žádné morální zásady, ale protějšku se to líbí, tak to zkusím.

Neznáte své vlastní tělo

Většina žen zažije svůj první orgasmus svépomocí, protože ho, na rozdíl od mužů, dosahují poněkud obtížněji. Musí se samy naučit, jak svému tělu porozumět. Zatímco muži dosahují orgasmu téměř „bez práce“, ženy to mají jinak.

Musí se naučit, jakým způsobem se uspokojit a často také navést i svého partnera. Každá žena je jedinečná, proto neexistuje jediný přesný trik, naopak jde o postupné zkoumání vlastního těla.

Ve skutečnosti je to tak, že až 95 % žen, které mají zkušenosti se sebeuspokojováním, se znají natolik, že nemají problém dosáhnout orgasmu. Proto je důležité experimentovat a vědět, co vás vzrušuje, potěší a co ne.

Pokud málo znáte svoje tělo, nemůžete svému protějšku pomoci k vašemu uspokojení, pak si těžko budete rozumět. Společná radost ze sexu je ve vztahu velmi důležitá. Stydlivost by v tomto případě měla jít stranou.

Málo iniciativy

Pokud je to stále dokola váš partner, kdo vyvíjí touhu se milovat, neděláte dobře. Ačkoliv je spousta žen zvyklá, že je to muž, který má v posteli rozpálit vášeň a podněcovat k milování, postupem času toto chování dospěje k rutině.

Iniciujte sex, pokud chcete ve vztahu zažít něco nového, nebo se snažíte probudit partnerovo stagnující libido. Pokud změníte role, jistě to bude vítaným osvěžením vašeho milostného života.

Ačkoliv většinu svého života dodržujeme rutinní řády, není na škodu z nich občas vědomě vybočit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám