Hlavní obsah

Sex na prvním rande jako stále nezodpovězená otázka

Novinky, bok

První rande je ožehavé téma, které trápí řadu lidí. Co všechno na něm podniknout, je vhodné dospět až k sexu, nebo raději ponechat hlubší intimní projevy na později? To jsou jen některé otázky, které ohledně první schůzky kolují a na něž mnozí hledají odpověď.

Foto: Profimedia.cz

Mělo by první rande dospět až k sexu? Záleží na vlastním rozhodnutí, důležité je nenechat se do ničeho nutit. Ilustrační foto

Článek

První schůzka s novým partnerem je vždy neprozkoumané území, bez ohledu na pohlaví nebo počet zkušeností z předchozích vztahů. Z pohledu ženy je jen na ní, jaký zvolí způsob strategie. Zda se do nového partnerského svazku vrhne po hlavě a bez zábran, nebo raději zvolí vyčkávací taktiku.

Jak to vidí odborníci? Uvádějí jednoduchý příměr – svádění před sexem je vlastně hra, ve které chce každý vyhrát. Není tedy vhodné vyčkávat dlouho, jinak by hrozila prohra. Ale ani vrhnutí se po hlavě do postele na prvním rande není ideální. Výhra za každou cenu totiž může někdy zranit city, vlastní i partnera. Jaký tedy zvolit kompromis?

Vlastní tělo a mysl jako kompas

Možná to bude znít jako velmi ohrané klišé, ale ženy by se měly řídit tím, co cítí. Použít vlastní tělo a mysl jako kompas, i když to možná bude chtít trochu tréninku. Moderní doba totiž přímo nahrává tomu, nechat se do něčeho zaškatulkovat a řídit se tím, jen aby člověk vypadal skvěle. Sex by ale do takové kategorie rozhodně spadat neměl, radí server Dailytelegraph.

Před okamžikem, kdy se žena bude rozhodovat, zda se milovat na prvním rande, by už dávno měla vědět, co od života chce. A podle toho by se měla odvíjet i její další rozhodnutí. Jednoznačná příručka, co dělat nebo čemu se vyhnout na první schůzce, totiž neexistuje a nikdy nejspíš ani existovat nebude.

Je dobré ale myslet na to, že pokud už se žena rozhodne praktikovat sex na první schůzce, není to známkou dokonalosti a připravenosti na vztah ani zárukou jeho dlouhého trvání.

Stejně tak dlouhé a záměrné oddalování prvního milování s partnerem může mít místo očekávané potěchy jiný výsledek – nezájem. Rozhodování tak není jednoduché.

Reklama

Související témata:

Související články

Styl líbání odhalí osobnost i kvalitu vztahu

Americká televize CNN si nechala vypracovat esej na téma líbání a typologie osobnosti. Proč? Svým divákům chtěla ukázat, co jejich styl líbání vypovídá o nich...

Výběr článků

Načítám