Hlavní obsah

Výhody i nevýhody milování v opilosti

Novinky, das

Alkohol před milováním může fungovat jako afrodiziakum, které dodá milencům na sebevědomí, odvaze a bezprostřednosti. Má ale i své stinné stránky, které mohou milencům i víc ublížit než pomoci. Podívejte se s námi na všechny výhody i nevýhody milování v opilosti.

Foto: Profimedia.cz

Ne vždy ztráta zábran vede ke zlepšení milování.

Článek
Plusy

Méně zábran - je všeobecně známo, že v opilosti jedinci ztrácí zábrany a nad věcmi zbytečně nepřemýšlí, tak jak je tomu ve střízlivosti. Neřeší tedy, co je v daný okamžik vhodné či není, co by měli či neměli dělat, ale činí to, co cítí. Dokážou o tom navíc mluvit nahlas a snadno tak druhému řeknou i o svých tužbách, přáních a potřebách.

Sex trvá déle - alkohol otupuje cit. Proto může někdy posloužit jako lék na předčasnou ejakulaci, ale i jako způsob zklidnění či uvolnění napětí.

Větší zábava - alkohol mnohé jedince uvolňuje natolik, že jsou nejen kreativnější, uvolněnější, ale i mnohem veselejší. Milování tak snadno nezabředne do stereotypu.

Nevýhody

Ztráta zábran v negativním slova smyslu - ne vždy ztráta zábran vede ke zlepšení milování. Po vystřízlivění mohou snadno na řadu přijít výčitky či pocity viny. Dost často se tak děje při nevěře, ke které alkohol dodává odvahu, či při praktikách, které druhému nejsou příjemné a běžně je odmítá. Patří sem i znásilnění a další aktivity, jež by se daly považovat i za trestné činy.

Nefunkční vztah - pokud se s partnerem nedokážete jinak milovat než v opilosti, pak je to známkou toho, že váš vztah nefunguje. Pokud vám na tom druhém záleží, měli byste to řešit, nejlépe s odborníky.

Špatná funkce - v opilosti se vám může udělat špatně, nicméně mužům se může stát z pohledu jejich ješitnosti ještě něco mnohem horšího - mohou mít problémy s erekcí a s vyvrcholením. Z náruživého milování se tak může velmi snadno stát běh na dlouhou trať s nejasnými výsledky.

Reklama

Související články

Jak ve vztahu mluvit o sexu

Každý si chce milování se svým partnerem užívat na maximum. Páry, které o svém sexuálním životě diskutují, mají 10krát větší pravděpodobnost, že budou ve...

Výběr článků

Načítám