Hlavní obsah

Co muži tají před manželkami

Novinky, bok

Bez ohledu na to, jak dlouho spolu dva lidé žijí v manželství, a jak dobře se znají, existují věci, které jeden před druhým z různých důvodů tají. Stejně tak jako ženy raději svým partnerům něco pro klid duše neříkají, i muži mají svá tajemství, obavy a starosti, které s manželkami neprobírají.

Foto: Profimedia.cz

I muži mají svá tajemství a obavy, se kterými se manželkám nesvěřují.

Článek

Existují chvíle, kdy by snad každý člověk chtěl alespoň trochu vědět, co si partner či partnerka myslí. Mnohdy by to možná pomohlo k vzájemnému pochopení, ubyly by zbytečné hádky, starosti. Bohužel ne všichni muži se ale umí nebo chtějí svěřovat, a to i když je jejich žena tou nejlepší na světě.

Server FoxNews přinesl přehled tužeb nebo naopak obav, které muži před svými ženami tají, ale rozhodně by neměli.

Nejistota ohledně fyzického vzhledu 

Málokomu se poštěstí být vlastníkem perfektní postavy bez jediné chybičky. Spíše většina patří k těm, které trápí nějaké to kilo navíc, šediny, vrásky, muže nevyjímaje.

I oni přes veškerou lásku, které se jim od partnerky dostává, také potřebují slyšet, že jsou přitažliví, že je o ně stále zájem. „Většina mužů opravdu potřebuje vědět a slyšet, že po nich žena stále touží,” potvrzuje vztahová terapeutka Ellen Bradley-Windellová.

„Řekněte tak svému manželovi, že vás stále přitahuje. Že jste šťastná, že ho máte za muže. I když to pro vás jako ženu může být samozřejmostí, pro muže je důležitý každičký takovýto detail, který vyslovíte nahlas,” dodává.

Skrývané emoce

„Muži mají od přírody větší problém s vyjadřováním emocí než ženy,” vysvětluje terapeutka Tomanika Witherspoonová. „Je tak mnohem náročnější přesvědčit je o tom, aby vyjádřili své obavy či problémy. Základní problém tkví většinou již v raném dětství, kdy jsou muži vychováváni v přesvědčení, že musejí své pocity a emoce skrývat.”

Touha po opoře

I když má muž řadu kamarádů a přátel, se kterými se může podělit o své starosti a trápení, tou jedinou bezpodmínečnou oporou, po které ve skutečnosti touží, je jeho žena. Téměř nikdy to ale neřekne nahlas z obavy, aby nevypadal jako slaboch.

Ženy by proto neměly zapomínat, že i muži potřebují někoho, s kým si mohou promluvit, když je třeba. Spřízněnou duši, která podle potřeby dokáže jen naslouchat. „Pozitivní zpětná vazba na mužovy obavy či problémy je tím, co udělá z dokonalé ženy navíc perfektní přítelkyni a kamarádku,” vysvětluje podle svých zkušeností Bradley-Windellová.

Důležitá intimita

O mužích se často tvrdí, že co se týče intimity a mazlení, jsou v porovnání s ženami „nenáročnější”. Takové tvrzení ale jedna z terapeutek vyvrací. „Muži stejně jako ženy touží po emocionální intimitě spojené s mazlením a vzájemnou blízkostí. Tím, že to ale nedávají téměř vůbec najevo, mnohé ženy zcela matou a vyvolávají v nich odlišné mínění.”

Podle jejích slov to tak neznamená, že když to zrovna nedělají, tak to nechtějí. Jen možná nevědí, jak začít. Opět, aby nevypadali jako slaboši. Radí tak ženám zkusit někdy jen tak vzít partnera za ruku, přitulit se k němu v posteli. I muži někdy doslova vyžadují uklidňující dotek milované osoby.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nejčastější stížnosti mužů v manželství

Vstup do manželství je zlomovým okamžikem pro muže i ženu. Oba si slibují věrnou lásku a potají doufají, že právě jejich manželství vydrží co nejdéle. Dříve...

Co šťastné páry nikdy nedělají

Žít ve spokojeném partnerském vztahu není jen o štěstí, ale především o neustálé práci na něm. Nezabřednout do stereotypu, neustále si dělat vzájemně radost,...

Výběr článků

Načítám