Hlavní obsah

Peníze a moc jako to nejúčinnější afrodiziakum

Novinky, das

Peníze a moc hrály při výběru partnera vždy roli a dnešní zlatokopky a zlatokopové nejsou v historii lidstva ničím ojedinělým. Snad jen s tím rozdílem, že dříve svým dětem sháněli movité protějšky především rodiče a dnes se iniciativy chopili potomci sami.

Foto: Profimedia.cz

Hugh Hefner se svou o 63 let mladší ženou Crystal.

Článek

A co k tomu vede ženy? Zatímco jedny fascinuje moc, jiné chtějí jen využít svou příležitost a žít si jako princezny, další v tomto způsobu života prostě vyrůstaly.

Moc a peníze jsou mocným afrodiziakem. A je jedno, že je třímá ve svých pažích např. pětapadesátiletý, stopadesátikilový, úplně holohlavý krasavec. Podle profesora Buse z University of Texas pro mnohé ženy bohatství symbolizuje bezpečí. Peníze lze totiž vyměnit za věci, které jsou důležité pro ženskou pohodu, třeba jídlo a ochranu. Či nové boty.

To potvrzuje i psycholožka Alice Vondrová: „Jsou typy žen, kterým se zamží a v tu chvíli vidí jen mocného samce, který ochrání jejich potomstvo. A když se tito dva dostanou k sobě, je z toho obrovské bláznění. Muž má pocit, že je 'borec', který dokázal sbalit mladou ženu a mnohdy ani nechápe, že ta 'pětadvacítka' sbalila jeho."

Život vedle bohatého, úspěšného muže, ale nemusí být tak jednoduchý. Jednak si muži mnohdy uvědomují roli peněz v jejich vztahu, a tak i k němu přistupují. Zatímco sami platí, od svých partnerek vyžadují reprezentaci, maximální loajálnost a do budoucna péči a starost o domácnost a rodinu.

Dost často se tedy stává, že ženy zůstávají v tzv. zlaté kleci. Partneři jsou s nimi minimálně, jelikož se buď věnují své práci, anebo koníčkům či vlivným přátelům. A když už jsou spolu, pak obvykle musí plnit „milé” povinnosti - a tedy účastnit se obchodních večírků, večeří, případně zahraničních cest, kde jsou ve skutečnosti stejně samy.

Foto: Profimedia.cz

Donald Trump se svou o 24 mladší ženou Melanií.

Když se muži nechávají vydržovat ženami

V poslední době ale přibývá i opačných případů, kdy se muži nechávají vydržovat bohatými či úspěšnými ženami. Je to pro ně velmi pohodlné. Ženy se o ně starají mnohdy stejně jako jejich matky, dávají jim hmotné statky a i sex s nimi může být uspokojivý.

Ne vždy, ale má takový vztah dlouhého trvání. Mnohdy jej nevydrží samotný muž, který ženu začne víc a víc zneužívat a potají si užívat s chudou, leč atraktivnější milenkou. Jindy procitne samotná žena, která začne postrádat emoce a vztah jí začne víc brát než dávat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám