Hlavní obsah

Ke zlepšení sexuálního života může pomoci i kvalitní obuv

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvalitní boty pozitivně ovlivňují funkčnost chodidel, napomáhají ke správnému držení těla a hrají velmi důležitou roli při posilování pánevních svalů, což velmi významně ovlivňuje sexuální život jedinců. Zatímco ženám dopomáhá k lepšímu orgasmu, mužům k oddálení ejakulace.

Foto: Profimedia.cz

Zatímco ženám prý dopomáhá kvalitní obuv k lepšímu orgasmu, mužům k oddálení ejakulace.

Článek

„Chodidlo je totiž základna našeho těla, proto je velmi důležité udržovat naše chodidla funkční, takzvaně živá. Tělo funguje jako celek, který má tři nejdůležitější roviny – chodidlo, pánev a krk. Tak jak živá máme chodidla, máme v podstatě živou i naši pánev a také páteř,“ vysvětluje Magdalena Komínková, master teacher pilates a certifikovaný bodyworker.

Sexualita je tak na úrovni fyzické ze všeho nejvíce ovlivněna tím, v jakém stavu jsou svaly pánevního dna a vůbec všechny svaly upínající se na pánev.

„Svaly pánevního dna jsou ve správné funkci jedině tehdy, když je naše pánev v takzvaném neutrálním postavení. Právě díky neutrálnímu postavení pánve docílíme toho, že svaly pánevního dna nejsou ani ochablé, ani ve velkém napětí a díky tomu mohou správně plnit svoji úlohu v sexuálním životě,“ vysvětluje Iva Macháčková z Tamarisu.

Z hlediska sexuality je tak podle odborníků nejdůležitější dosáhnout harmonie mezi bránicí a svaly pánevního dna, které hrají významnou roli nejen při ženském orgasmu, ale i mužské ejakulaci. Propojení zdravých chodidel, pánve a páteře je totiž stejně podstatné u žen i mužů.

Důležitý dech a schopnost používat bránici

Nepostradatelnou roli přitom hraje i náš dech a naše schopnost umět se zhluboka nadechnout, kvalitně vydechnout a používat bránici.

„Muži, kteří mají mrtvá chodidla a neumí vědomě používat svůj dech, nejsou často schopni ovládat své pánevní dno, což se může projevovat rychlou ejakulací. Pokud muži mají funkční pánevní dno a umí do něj správně dýchat, nemusí ejakulovat několik hodin a mohou dokonce prožít orgasmus bez ejakulace,“ upřesnila Komínková s tím, že ženy zase mohou díky posíleným svalům pánevního dna dosáhnout intenzivnějšího orgasmu a zabránit také inkontinenci.

Reklama

Související články

Jak se zachovat, když muž nemůže

Sex bývá spojován převážně s potěšením a uspokojením. Ne vždy se ale zadaří, a místo romantického dovádění s partnerem přijde na přetřes problém, o kterém...

Výběr článků

Načítám