Hlavní obsah

Vyznání lásky může vztah posílit nebo zničit

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miluji tě - dvě slova, která chce ve vztahu slyšet každý. Pokud jsou vyslovena ve správný okamžik, mohou toho druhého přesvědčit o lásce. Když na ně ale není člověk připraven, mohou přinejlepším vyděsit, v horším případě být příčinou ukončení vztahu.

Foto: Profimedia.cz

Vyznání lásky není vhodné uspěchat. Být si jist svými city je nejdůležitější.

Článek

Na počátku vztahu je většinou vzájemná přitažlivost, vášeň a také možná zvědavost, postupem času přichází láska. A to v okamžiku, kdy jsme si stále více jisti, že s člověkem po našem boku chceme strávit zbytek života.

V tu chvíli přichází na mysl vyznání, kterým chceme tomu druhému jasně vyjádřit své pocity. Stejně jako krásné, ale může být takové vyznání i nebezpečné. A to hlavně ve chvílích, kdy na to ten druhý není připraven. I pravda v nesprávném okamžiku může zranit.

Lze vůbec zjistit, kdy je ta pravá chvíle, ve kterou se se svým vyznáním svěřit? Server Askmen přinesl několik málo způsobů, které by mohly být tou správnou cestou.

Tunelové vidění 

Výraz tunelové vidění by se dal popsat jako stav, kdy se jedinec soustředí na určité specifické věci a nevnímá plně věci okolo sebe.

Podobné je to i ve vztahu. „Když se přistihnete, že myslíte pouze na toho druhého, a nevnímáte kolikrát, co se okolo vás děje, pak je to známka toho, že jste opravdu zamilovaní,” popisuje konkrétní stav vztahová poradkyně Maria Avgitidisová.

Podobným rozhodujícím okamžikem je zjištění, že jste raději ve společnosti partnera (partnerky) než kohokoli jiného. V tu chvíli jsou city opravdu reálné a na jejich vyznání je téměř ideální okamžik. A pokud lze podobné stavy vypozorovat i u toho druhého, není o čem pochybovat.

Jak to sdělit

Způsobů, jak své drahé polovičce oznámit, miluji tě, je celá řada. Lze to prostě na rovinu „vyklopit” nebo to nenápadně oznámit, například u kávy nebo večeře. Opět není ideální chvíle, kdy to říct, ale kouzlo okamžiku, za jakého se tato dvě slova vysloví, udělá mnohé.

Odbornice přesto radí – buďte přirození, trocha romantiky také neuškodí. A hlavně s úsměvem. Pak je velká šance, že odpověď toho druhého na sebe nenechá dlouho čekat.

Když partner nezareaguje stejně 

Jedinec, který své vyznání oznámí nahlas jako první, sice možná vypadá, že neočekává ihned stejnou odpověď, ale většina lidí v to i tak doufá.

Co ale dělat, když se tak opravdu nestane? Především ženy bývají zdrženlivější se svým vyznáním a trvá jim déle, než se k němu odhodlají. V takovém případě je důležité nebrat aktuální reakci nijak osobně.

Jen to, že někdo ihned nezareaguje stejně, neznamená, že by jeho city byly méně ryzí.

„Slyšet, miluji tě, je krásné, ale opravdu to chcete za každou cenu a jen jako uspokojivou reakci pro své vlastní potěšení?” nabádá k zamyšlení Avgitidisová.

Reklama

Související témata:

Související články

Potěšit ženu nemusí být složité

Co se týče náročnosti a komplikovanosti pohlaví, na celé čáře vítězí ženy. Mužům prý stačí ke spokojenosti málo, zatímco ženy jsou náročné a vyjít jim vstříc...

Nejčastější stížnosti mužů v manželství

Vstup do manželství je zlomovým okamžikem pro muže i ženu. Oba si slibují věrnou lásku a potají doufají, že právě jejich manželství vydrží co nejdéle. Dříve...

Výběr článků

Načítám