Hlavní obsah

Přátelství mezi mužem a ženou má své výhody

Novinky, ema

Mnoho lidí vnímá přátelství mezi mužem a ženou jako něco, co naprosto nepřichází v úvahu. Ohání se totiž tím, že nikdy to mezi těmito dvěma odlišnými světy nemůže fungovat „jen tak přátelsky”. Ovšem takový přátelský vztah přináší i nepopíratelné výhody.

Foto: Profimedia.cz

Muž vás spíše než žena s klidem vyslechne. Pokud se ale potřebujete vypovídat, pomlouvat a zanadávat si, pak rozhodně volte ženskou společnost.

Článek

Je mnoho důvodů, proč by si ženy měly, i přes nevoli partnerů, udržovat přátelství s muži, se kterými se znají ze školy, z práce, zkrátka odkudkoli, a to už několik let. Nikdy totiž nemohou vědět, kdy mohou pomocnou ruku nebo náruč svého kamaráda potřebovat. Výhody přátelství mezi mužem a ženou sestavil redaktor yourtango.com Tom Miller.

Stojí méně než hodinový manžel

Nezanedbatelným plus, pokud se žena přátelí s mužem, je faktický výčet toho, s čím vším jí může pomoci. Ochotně pomůže se stěhováním, s drobnými opravami v domácnosti, pokud je žena zrovna nezadaná nebo na to její partner nemá zrovna čas. Za pomoc a fyzickou námahu, kterou nezvládne ani ta nejlepší kamarádka, si místo peněz řekne o basu piv, což stojí výrazně méně než instalatér či hodinový manžel. A co teprve stěhování? Tam se mužská ruka k dílu vždy hodí.

Garde vždy a všude

Přítel vám zrušil akci, musí být v práci, nebo jste právě single a nemáte s kým jít na svatbu kamarádky? Vždycky vám bude po ruce nejlepší přítel. Jen je dobré se ujistit o tom, že z obou stran jde pouze a jen o přátelství. Pokud jeden od druhého očekává vztah nebo milostné pletky, nebude přátelství nikdy fungovat.

Žádné drama

Obecně řečeno, muži jsou poněkud méně emočně naladěni, proto když přijdete s nějakou aférou nebo životním dramatem, které právě prožíváte, pravděpodobně se to obejde bez velkého rozruchu a rozhazování rukama. Muž vás spíše než žena s klidem vyslechne, a pokud se o vás zajímá, vyjádří svůj názor nebo doporučí řešení. Pokud se ale potřebujete vypovídat, pomlouvat  a zanadávat si, pak rozhodně volte ženskou společnost.

Ruka k dílu

Ne všichni muži jsou nadaní na drobné práce v domácnosti, každopádně pokud vám v bytě s třímetrovým stropem praskne žárovka a nemáte štafle nebo si na to netroufáte, budete muset poprosit nějakého muže. Totéž platí i při ladění televize, montování nábytku nebo pomoci v případě, kdy píchnete pneumatiku.

Reklama

Související témata:

Související články

Zajít sem tam na pivo vztahům prý neškodí

Zajít si „na jedno” lze dnes již považovat za naši kulturní tradici. Dost často ale nejde o pivo jako takové, jako o možnost popovídat si s přáteli. Ne náhodou...

Výběr článků

Načítám