Hlavní obsah

Jak poznat toho pravého

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena podle výsledků nedávné britské studie ve svém životě políbí minimálně patnáct mužů, má dva dlouhodobé vztahy a také dvakrát zlomené srdce, než konečně najde toho pravého muže, se kterým se usadí. Ženy ale dělají v hledání celoživotního partnera spoustu špatných rozhodnutí. Jak se vyvarovat zklamání? Sexuální expertka Tracey Coxová pro Daily Mail sestavila několik pravidel, kterými se můžete přesvědčit, že jde o „toho pravého”.

Foto: Profimedia.cz

Vědci zprůměrovali, že se většina žen zamiluje dvakrát v životě předtím, než si najde osudovou lásku.

Článek

Jak je pro vás důležitá chemie? Většina lidí řekne, že „velmi“. Pokud jste doopravdy ten typ, který ve vztahu potřebuje cítit silnou přitažlivost a vášeň, pak je pro udržení vztahu nezbytně nutné najít si k sobě podobný protějšek. Naopak jestli ve vás slovo vášeň vyvolává rozpaky, nebojte si to přiznat. Ne každý musí mít vztah nabitý erotikou, jako to vídáme v hollywoodských filmech. Umírněné vztahy vyhovují spoustě lidí, jen je třeba si uvědomit, co od vztahu, případně od partnera, očekáváte.

Pokud máte dojem, že si ve vztahu zasloužíte „něco víc“, budete se cítit rozmrzelí a podvedení životem. Je potřeba přirozeně slevit ze svých požadavků: „Nemá sice všechny vlastnosti, které jsem si přála, ale má takové, které jsou důležité, a ty ostatní mi nebudou chybět,“ říká Coxová.

Někteří lidé také tradičně propadají iluzi, že pokud je perfektní jejich sexuální život, přenesou tento fakt i do vztahu. „To ale nemusí nutně znamenat, že jde o pravou lásku,“ varuje expertka.

Jste vyrovnaní se všemi svými démony?

Musíte být na správném místě, v dobrém rozpoložení, abyste potkali tu pravou osobu pro život. Pokud stále bojujete s nedořešenými vztahy z minulosti, nikdy nemůžete mít pevný nový vztah, a to i bez ohledu na to, jak báječný potenciální partner může být.

Představujete si vztah jako bezpečné místo, kde se budete cítit podporováni, milováni a budete si užívat společný smysl pro humor? Nebo jako bitevní pole, kdy musíte být stále ve střehu a chránit se, aby vám někdo neublížil? „Pokud se ztotožňujete s druhou odpovědí, je nutné sehnat si terapii a dostat se k jádru problému, tedy, proč se tak cítíte,“ doporučuje Coxová.

Nepleťte si drama s láskou

Někteří lidé jsou k sobě velmi silně přitahováni, ovšem ani to nemusí mít s láskou nic společného. „Většinou se jedná o dramatické milostné scénáře, které vídáme ve filmech a čteme v knihách. To je ale fikce,“ varuje Coxová. Vyrovnaný vztah by podle expertky neměl být plný vzestupů a pádů, ale měl by být naopak pevný a vyrovnaný. Zbavte se napětí a přestaňte se bát. To je totiž jediná možná životní kompatibilita.

A co sex?

Většina lidí se usadí s někým, s kým si nerozumí v posteli. Proč? „Ženy se stydí projevit svá přání před svým budoucím partnerem, a to většinou protože se bojí toho, že by je muž mohl za jejich choutky soudit,“ říká sexuální expertka.

Jindy je to proto, že hledáme jiné priority (spolehlivost, stabilitu, bezpečí). Pokud se bojíte, že se neusadíte z důvodu toho, že sex s bývalým partnerem byl daleko divočejší a živočišnější, nezoufejte. „Sexuální život vykrystalizuje až v průběhu času. To tedy neznamená, že se neusazujete, pokud souložíte sedmkrát týdně. Všechno ve vztahu chce čas a komunikaci,“ radí Coxová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výhody života po rozchodu

Pokud si dva lidé ve vztahu nerozumí, většinou to skončí rozchodem. Mnoho lidí, především pak ale žen, si neumí nový pocit svobody užít a spíše se trápí ve své...

Jak se po zklamání naučit opět milovat

V dnešní době je relativně náročné najít lásku a vztah na celý život. Častokrát je potřeba polevit a ustoupit ze svých požadavků. Mnohdy si je člověk sám...

Výběr článků

Načítám