Hlavní obsah

Nepříjemné otázky, které muž položí partnerce nejspíš jen jednou

Novinky, bok

Nepsaná pravidla představují něco, co není přesně stanoveno, i tak je ale ve všeobecném povědomí se jimi řídit. Setkáme se s nimi ve společnosti, ve sportu, v zaměstnání a dokonce i ve vztazích. Pokud je člověk nějakým způsobem nerespektuje, často to s sebou nese nepříjemné následky. Ve vztahu takové porušení může znamenat i definitivní konec.

Foto: Profimedia.cz

Porušením nepsaných pravidel ve vztahu muži často riskují. V lepším případě jen hádku s partnerkou, v horším rozchod.

Článek

V mezilidských vztazích vlastně existují převážně nepsaná pravidla. Nikdo vám přesně nenakazuje: dělejte jen to, nebo ono. Všechno je spíše o mnohaletých zkušenostech, z kterých vyplývá, co v rámci vlastního uspokojení a klidu v určitých situacích raději nedělat, případně čeho se zcela vyvarovat.

Mezi takové rady patří například i to, na co by se muži svých partnerek neměli vyptávat. I jednoduchá odpověď totiž může spustit hotovou lavinu problémů, případně výčitek, které mohou vést až k rozpadu vztahu.

Server Askmen představil přehled některých specifických dotazů, na které by se muži nikdy neměli svých partnerek ptát.

S kolika muži jsi spala? 

Otázka na počet předchozích sexuálních partnerů své současné přítelkyně by měla zůstat tabu. Ať totiž bude odpověď jakákoli, nikdy nebude uspokojivá natolik, aby se dala jen tak přejít. Každý muž chce být tím jediným, kdo ženu po sexuální stránce nejlépe uspokojí. Znát detaily předchozích vztahů a počet mužů před ním k tomu rozhodně nepřispějí.

Navíc jakékoli číslo změní pohled na současnou partnerku. Bude-li příliš vysoké, může vyvolávat pocit, že je žena příliš přelétavá. Nízké naopak v pochybovačných jedincích zaseje semínko nejistoty, zda je se ženou po sexuální stránce vše v pořádku.

Pokud je muž i tak stále zvědavý, je lepší stočit dotaz celkově na vztahy než na sex.

Nezajdeme ještě ke mně?

Padne-li tato otázka ze strany muže kdykoli, vyjde z toho vždy to samé – chci sex. A i když ho bude v danou chvíli, například po skvěle stráveném večeru, chtít i žena, možná na něj nedojde. A to jen kvůli této záludné otázce.

Ženy mají jednoduše rády pocit, když jsou to ony, které jako poslední rozhodnou o tom, zda k sexu dojde. Nemají rády, když je někdo staví do role, kdy si musí vybrat jedno nebo druhé. Hlavně pokud jde o první sex s novým mužem (i když by na něj možná stejně došlo). I když ho chtějí, musejí si být jisté. A hlavně si chtějí být jisté, že s nimi muž není jen kvůli sexu.

Líbilo se ti to?

Otázka se samozřejmě vztahuje na sex. Mnozí muži jednoduše mají pocit, že i když vypadá jejich partnerka po sexu spokojeně, i tak se musí ještě zeptat.

To ale opravdu není dobrý nápad. Už jen z toho důvodu, že očekávání mužů a žen ohledně sexu jsou často poměrně rozdílná. Aby tak žena neurazila, pravdu nejspíš nikdy neřekne. I když by to nestálo skoro za nic.

Jakmile ale takový dotaz jednou padne a sex ze strany ženy opravdu nebyl uspokojivý, bude lhát nejspíš i nadále, což není do budoucna dobré.

A jak se tedy dozvědět, zda se milování ženě líbilo? Sami muži radí – neptejte se, řekněte třeba: bylo to úžasné. Žena tak nebude rovnou postavena do role toho špatného, a zároveň bude nucena k nějaké odpovědi.

Nechceš zkusit ....? Moje ex to měla ráda

Po tomhle sexuálním dotazu už by bylo úplně jedno, zda by žena opravdu chtěla danou věc zkusit, nebo ne. Stačí zmínka o expřítelkyni a veškerá ochota a milostná touha budou nejspíš na bodu mrazu.

Když muž chce zkoušet něco nového v sexu, ať to klidně navrhne, ale nikdy by se takové hrátky neměly spojovat s čímkoli (nebo kýmkoli) z minulých vztahů.

Nemáš něco hezčího na sebe?

Ještě horší varianta než daná otázka je strohé vyjádření: v tomhle vypadáš hrozně. Obojí zapůsobí stejně. Žena se ve většině případů urazí a cokoliv, co bylo naplánováno, nevyjde.

Všeobecně jakékoli negativní hodnocení ženina vzhledu se nesetká s přílišným úspěchem. Musí-li muž opravdu vyjádřit svůj nesouhlas, je lepší být velmi opatrný a případně „svádět” vinu na oblečení (ty šaty jsou divně barevné) – nikdy nekritizovat ženu.

Nepřibrala jsi?

Další hřebíček do rakve celého vztahu. I kdyby opravdu žena přibrala, nikdy není dobré se na to takto bez okolků ptát. I tak to žena nejspíš sama ví a jediné, co nepotřebuje, je nepochopení, v horším případě přímá kritika ze strany partnera.

Reklama

Související témata:

Související články

Sedm největších zabijáků vztahové pohody

Každý z nás si přeje prožívat harmonii a pohodu v partnerském vztahu, který je trvalý a dlouhodobý. Jak ale ukazují současné průzkumy, prakticky polovina...

Výběr článků

Načítám