Hlavní obsah

Atraktivní ženské vlastnosti, které jsou podle mužů základem pro vztah

Novinky, bok

Každý muž očekává od vztahu něco jiného. Většinou podle toho, co je pro něj samotného více či méně důležité. Současní nezadaní muži se ale kupodivu v mnohých požadavcích, čím by měla jejich partnerka oplývat, shodnou. A perfektní vzhled u nich většinou není na prvním místě.

Foto: Profimedia.cz

Krása a dokonalý vzhled nemusí znamenat automaticky úspěch u mužů. Současní pánové hledají u žen i hlubší, a pro ně fyzicky přitažlivější vlastnosti.

Článek

Snad každý muž hledá takovou ženu, která by se stala nejen jeho životní partnerkou, ale i kamarádkou, oporou v těžkých chvílích atd. Jak ale splnit takové požadavky? Najít odpověď by pro ženy nemuselo být natolik náročné, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Dokládají to i výsledky studie, kterou zpracovali odborníci v rámci amerického Národního týdne singles pro seznamku Match.com. Podle zjištění je mnohem snadnější být ženou, kterou muži hledají, než by se zdálo.

V rámci výzkumu se odborníci ptali 5000 svobodných mužů, co od ženy do vztahu očekávají a jaké vlastnosti by rozhodně měla mít. A krása na prvním místě kupodivu nebyla.

Povrchnost nemá šanci 

Celých 98 procent mužů hledá ženu, která je bude respektovat, pro 97 % je pak důležité, aby mohli ženě důvěřovat a svěřovat se jí. O něco menší skupina pánů (95 %) pak uvedla, že hledají někoho, s kým mohou bez problémů komunikovat a řešit své potřeby. Neméně důležitým aspektem je pak u žen smysl pro humor a schopnost umět muže rozesmát (91 %).

Tyto čtyři uvedené atributy jsou pro 89 procent mužů více atraktivní než standardní krása. Je tak více než jasným důkazem, že současní pánové hledají ve valné většině u dam mnohem hlubší kvality než jen obyčejnou a pomíjivou krásu.

Podle vlastního vyjádření se moderní muži ani nebojí randit s ženami chytřejšími nebo vzdělanějšími, než jsou oni sami. Celých 90 procent dotázaných už někdy mělo schůzku s ženou vydělávající více peněz, 86 procent randilo s ženami vzdělanějšími, a 87 procent s chytřejšími.

Pro řadu žen je tak velká šance, že najdou pro život ideálního partnera, pro kterého nebude krása jedinou podmínkou vztahu.

Reklama

Související články

Sedm největších zabijáků vztahové pohody

Každý z nás si přeje prožívat harmonii a pohodu v partnerském vztahu, který je trvalý a dlouhodobý. Jak ale ukazují současné průzkumy, prakticky polovina...

Výběr článků

Načítám