Hlavní obsah

Proč je někdy lepší se místo milování s partnerem raději pořádně vyspat

Novinky, bok

Moderní doba a její hektické tempo zasahují do života každého člověka. A to natolik, že mnohdy ovlivňují i jeho sexuální život. Snad každý někdy narazí na volbu, zda se milovat s partnerem, nebo se raději místo toho pořádně vyspat. I když jsou vyzdvihovány výhody aktivního milostného života, také spánek je důležitý. A proto se nebojte, a klidně někdy partnera odmítněte a vlezte pod peřinu, spát.

Anketa do Ženy: Jaký je váš názor na partnera či partnerku, když odmítnou sex kvůli únavě? Video: Novinky

 
Článek

Na počátcích každého vztahu je sexuální aktivita páru velmi silná. Postupem času se její tempo mění, u většiny dochází k pozvolnému klesání četnosti milování, což samo o sobě nemusí být na škodu, pokud to tak vyhovuje oběma stranám.

S délkou vztahu, manželstvím a případně i s narozením dětí je také stále více reálné, že ne vždy budou mít oba partneři na milování chuť ve stejnou dobu. A je jedno, jestli to bude kvůli nedodělané práci, péči o malé děti nebo prostě jen únavě a vyčerpání.

Dát přednost spánku, nebo sexu?

A právě únava asi bude u většiny lidí postupem času tím hlavním důvodem, proč se jeden, nebo dokonce oba z páru, nebudou chtít milovat, i když chuť by možná byla. Je jedno, zda se ona únava schová za výrazy jako bolest hlavy, migréna či další označení. Někdy se prostě nechce.

A právě v tomto okamžiku, kdy nastává pro řadu lidí dilema, co zvolit, aby třeba partnera neurazili, někteří lékaři poukazují na to, že milostný život by se takto neměl zanedbávat. Jelikož aktivní milostný život výrazně prospívá zdraví, upozorňuje server Eligible magazine.

Určitě takový vliv má, ale čím více budete unavení souhlasit s milováním, o to více hrozí, že dojde k nějakému selhání. A takové milování asi nikomu neprospěje a ani nepotěší.

Stále více laiků i odborníků tak poukazuje na fakt, že odmítnout milování kvůli únavě není špatné, a je to vlastně i zdravotně výhodné. Protože dostatečný spánek nejen dodává tělu energii potřebnou na práci a další činnost, ale zlepšuje i sexuální život jako takový.

Spánek na prvním místě, protože...

A proto vědci radí, když jste unavení (je jedno, zda jde o muže či ženu), jednoduše jděte spát a milování s partnerem odložte na dobu, kdy si ho užijete oba.

Jak totiž dodávají, kvalitní spánek má pro vztah celou řadu výhod.

Pravidelný a kvalitní spánek:

  • Zahání konflikty - podle zjištění odborníků páry, které si dopřávají dostatek spánku, se mnohem méně hádají. A to dává více prostoru případným milostným hrátkám.
  • Zlepšuje řešení problémů - dostatečně odpočatí dokážou lidé řešit vážné problémy s větším nadhledem, ohledem vůči tomu druhému a také spravedlivěji.
  • Zlepšuje vzhled - kdo se dobře vyspí, bude ráno nejen čilý a odpočatý, ale také bude vypadat svěže. Spánek, jak známo, regeneruje buňky. Díky tomu bude člověk spokojený více sám se sebou, což přináší i následnou pohodu do vztahu.

Co z toho všeho vyplývá? Aktivní milostný život je určitě důležitým bodem ke spokojenému vztahu, ale není tím jediným. Dostatečný spánek je neméně důležitý, a ve výsledku má i výrazný vliv na samotný sexuální život. Dát tak někdy spánku přednost před milováním s partnerem není vůbec na škodu.

Reklama

Související témata:

Související články

Sdílená nahota prý upevňuje vztah

Nahota k lidskému životu patří, byť se za své obnažené tělo mnozí stydí. Nahoty byste se ale bát neměli, a to rozhodně ne v ložnici. V letních nocích se vám...

Výběr článků

Načítám