Hlavní obsah

Kdy muži ztrácejí atraktivitu v očích žen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži stárnou v mnoha ohledech dříve než ženy. Zatímco ženy jsou stále častěji ve čtyřiceti v nejlepší kondici, muži o sebe přestávají dbát, takže často tloustnou, šediví a tzv. fotrovatí. Kdy tedy nastává ten zlom, kdy přestávají být pro druhé pohlaví atraktivní?

Foto: Profimedia.cz

Před čtyřicítkou o sebe muži přestávají dbát.

Článek

Podle nejnovějšího britského průzkumu v pouhých 39 letech přestávají být muži pro ženy atraktivními. Samozřejmě věk je orientační, ale vychází se z toho, co se ženám na mužích příliš nelíbí, a co se na tělech mužů v daném věku nejvíce projevuje.

Pro ženy jsou v mnoha ohledech určující oči muže a pak jeho úsměv. Jenže když má partner pusu plnou nehezkých zubů či mu dokonce táhne z úst, je to velmi odpuzující. Někomu šediny můžou slušet, když se k nim ale přidá řídký porost a pleš, je lepší vlasy oholit zcela. Šediny a lysiny jsou dalšími atributy, které zrovna nepřitahují.

A v neposlední řadě kromě vyššího věku ženu většinou odpuzuje i to, že se dotyčný moc nepohybuje, nedbá o sebe. Jeho chloubou je tak pneumatika na břiše, povadlé svaly a také třeba dvojitá brada.

Sexy není ale ani druhý extrém, kdy o sebe muži pečují až příliš, na nich je pak odpudivý jejich narcismus. Pokud se tedy muži chtějí líbit ženám i po čtyřicítce, pak by o sebe měli v rozumné míře dbát a také sportovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám