Hlavní obsah

Pohádkové manželství skončilo po sedmdesáti letech infarktem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešní době, kdy vztahy nemají dlouhého trvání, je sedmdesátileté manželství naprostou raritou. Bert a Mary Barnsleyovi prožili sedmdesát let plných lásky a respektu. Denně uléhali bok po boku a nedokázali si představit život bez druhého. A vyšší moc zařídila, že to skutečně nezažili. Jen třicet minut poté, co Bert zemřel na infarkt, jej Mary prodělala také. Oba tedy skonali na zástavu srdce způsobenou ucpáním věnčitých tepen.

Foto: Profimedia.cz

Bert a Mary se vzali na Štědrý den roku 1943.

Článek

V devět ráno 18. března 2014 nejprve dostal infarkt třiadevadesátiletý Bert Barnsley. Manželka jej oplakávala půl hodiny a poté prodělala sama rozsáhlý srdeční infarkt. Přestože ji rychlá záchranná služba odvezla do nemocnice, kde lékaři bojovali o její život, po týdnu na přístrojích ale také zemřela. Rodina jim tedy vystrojila společný pohřeb.

„Bert a Mary se vzali na Štědrý den roku 1943. Během dlouhého a šťastného života dělali vše společně. Narodili se jen dva dny po sobě, žili ve stejném domě více než sedmdesát let a drželi se za ruce do poslední chvíle,” píše britský list Daily Mail.

Rodina jim na poslední cestě k pohřební mši nechala vyzvánět v kostele svatební oznámení. Před jednasedmdesáti roky je na vlastní veselce neslyšeli. Byla druhá světová válka a zvony se používaly k oznámení bombového útoku.

„Žili jen rodinou. Je nádherné, když si uvědomíte, že jsou teď zase spolu,“ uvedla po pohřbu pro Daily Mail sestřenice Berta Barnsleyho – šestasedmdesátiletá Margaret Martinová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám