Hlavní obsah

Najít lásku na internetu může být reálné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Najít si životního partnera přes internet? Proč ne. I přes nejrůznější úskalí, lze tento způsob seznamování stále považovat za jeden z nejefektivnějších. Což potvrzuje i průzkum společnosti Seznam.cz podle něhož až 49 % partnerství započatých na internetu je považováno za zdárné a dokonce 6 % z nich končí sňatkem.

Ukázka z filmu Láska přes internet (1998)

 
Článek

Navíc není ani pravdou, že lidé na internetu hledají jen chvilkové rozptýlení. Ve skutečnosti má až 69 % lidí toužících se seznámit zájem jen o vážný vztah.

Pokud patříte mezi ty, kteří své štěstí zkouší nalézt na internetu a stále se vám nedaří, podívejte se na několik rad, jak uspět.

1) Nelžete na fotografiích

Grafické programy jsou skvělí pomocníci. Pokud jste alespoň trošku šikovní, tak díky nim můžete své fotografie krásně vyretušovat a sami sebe zkrášlit. Umělé fotky však nikoho dnes už nezaujmou. Potenciální partnery zajímá, jak ve skutečnosti vypadáte. Ukažte jim to aspoň na pěti, deseti civilních fotografiích.

2) Zbytečně se nevytahujte

I když mluvíte plynně sedmi jazyky, máte doktorát z kvantové mechaniky a v mládí jste ulovili všechny bobříky, s chlubením to nepřehánějte. Chvástání odrazuje. Skromnost naopak působí sympaticky.

3) Nevyplňujte o sobě extrémně moc informací

Řekněte o sobě to podstatné, ať si o vás může protistrana udělat obrázek. Příliš mnoho zájmů působí nevěrohodně. Příliš mnoho fotografií narcisticky. „Na internetové seznamce Lidé.cz nově není nutné o sobě vyplňovat tabulkové informace. Do profilu si každý může napsat, co uváží za vhodné a co chce, aby o něm ostatní věděli. Důležité je, že jej bude moci kdykoliv obohatit o aktuální fotografie, například ze svých oblíbených míst. Profil tak bude připomínat jakýsi foto příběh každého člověka,“ říká Mája Zálišová, produktová manažerka serveru Lidé.cz.

4) Buďte originální

Ano, lehko se to říká a hůře dělá, ale je to hlavní pravidlo pro ty, kteří chtějí zaujmout. Větou „30letá sympatická nekuřačka hledá…” se v zástupu dalších takových neodlišíte.

5) Odepisujte, ale chytře

Neposílejte tutéž obecnou odpověď více lidem. Zprávou „Ahoj. Moc se mi líbíš. Napiš mi,“ nikoho už dnes nezaujmete. Pište jen těm, kteří vás opravdu upoutají. Přečtěte si celý jejich profil. Dejte si na odpovědi záležet tak, aby z ní bylo patrné, že je psaná jen a jen pro něj či pro ni. Buďte konkrétní. Reagujte na věci, které o sobě dotyčný prozradil a které vás zaujaly.

6) BONUS - Vyhněte se fotografiím se zvířaty a dětmi

Je nám jasné, že pro vás jsou vaše ratolesti nebo chlupáč všechno na světě. Na seznamkovém profilu to ale neventilujte. Muži v nich mohou vidět nebezpečnou konkurenci v bitvě o vaši přízeň a pozornost.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám