Hlavní obsah

Když si ženy neužívají milování

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle statistik je se svým sexuálním životem nespokojena polovina Češek včetně těch, jež žijí v jinak harmonickém partnerském svazku. Zatímco nejspokojenější jsou třicátnice až pětatřicátnice, s každým dalším rokem věku přibývá těch nespokojených.

Foto: Profimedia.cz

Se sexuálním životem je nespokojena polovina Češek.

Článek

Nejčastější sexuální problémy žen vycházejí z neschopnosti dosažení orgasmu, z bolesti prožívané při styku, ale i traumat z dětství (např. v důsledku zneužívání). Někdy mohou být ženy nespokojené i z jiných důvodů. Například kvůli studu nebo snaze o dokonalost.

Vnímání vlastní atraktivity hraje důležitou roli naprosto ve všem, tudíž i při sexu. Pokud se ženy neustále sledují a hledí na to, jak v dané poloze vypadají, zda jsou stále dostatečně přitažlivé a žádoucí, pak ani není možné, aby si milování užily. Jejich sexuální prožitek je tak minimální.

Kontrast mezi reálným a medializovaným životem

Sex a milování jsou často v médiích vykreslovány jako činnosti pozoruhodné především kvůli důrazu na výkon a kvantitu, kdy kvalita vztahu je na pozadí. Realita je samozřejmě jiná. Jenže lidé se rádi srovnávají – a pak trpí.

Velmi dobrým příkladem, kdy se míjí realita s představami, je například četnost a intenzita dosahování vyvrcholení, společný orgasmus, extravagantní polohy, velmi hlasité výkřiky apod. Další problémy žen souvisejí s tím, že často berou ohled na partnery – a přitom zapomínají na sebe samotné. Prožitek z milování je pak u nich minimální.

Některé ženy se nedokážou patřičně uvolnit i z neustálého strachu z otěhotnění či pohlavních nemocí. Ačkoli berou antikoncepci, stále mají na mysli, že žádná ochrana kromě sterilizace není stoprocentní. Bohužel se jim neuleví ani v okamžiku, kdy jejich ochranu jistí kondomem i muži. Pořád myslí na to, že i tam hrozí riziko protržení.

Všechny tyto problémy lze řešit. Někdy pomůže sexuolog, jindy kvalitní kouč, který dokáže jedince uklidnit a dodat mu sebevědomí. V každém případě je zbytečné se trápit, a ochuzovat se tak o krásné prožitky z milování.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak povzbudit milostnou touhu

Od pradávna lidé řešili své lásky a milostné touhy. Neváhali se kvůli nim obracet na bohy, vědmy, vyhledávali báby kořenářky. Ty byly v kurzu ještě v minulém...

Výběr článků

Načítám