Hlavní obsah

Největší lži o mužích, které se dozvíte od svých kamarádek

Novinky, Dana Sokolová

Svěřit se svým kamarádkám o problémech s partnerem bere většina žen jako samozřejmost. Ne vždy je ale dobré řídit se jejich radami. Pohled některých žen na muže, je totiž značně zkreslený a často se neobejde bez projevů zášti a neupřímnosti.

Foto: Profimedia.cz

Každý muž má své kvality a reaguje jinak.

Článek

Připravili jsme pro vás výčet těch nejčastějších kamarádských lží a omylů.

1. Stabilita je ve vztahu důležitější než sex

Pravda je ta, že lidé mohou mít funkční vztah i bez sexu, ale ne dlouhodobě, a to zejména v produktivním věku. Nerovnováha v sexu se vždy odrazí i na dalších atributech vztahu. A je jedno, zda se partneři neshodnou v četnosti milování či v kvalitě uspokojení. Vždy to naruší psychiku jedince, který se začne chovat jinak, než by si druhý přál. Být dlouhodobě ve vztahu s někým, kdo mu po sexuální stránce nic neříká, je jednoduše pokrytectví. Zvlášť když ten druhý o tom nemá tušení. Kvalita vztahu se měří především o vzájemné upřímnosti a otevřenosti.

2. Všichni muži jsou stejní

Není tomu tak. Spíše naopak. Muži jsou jako boty, do páru se nehodí každý. Navíc je nutné je neustále zkoušet, dokud skutečně nepadnou. Mnohdy ani správná velikost nestačí. Boty i tak mohou být nepohodlné či někde tlačit.

Stejné je to i s muži. Ani jednovaječná dvojčata nejsou naprosto shodná, i když to na první pohled vypadá. Každý muž má své kvality a reaguje nějak a nelze jej soudit podle toho, jak se v dané situaci zachoval někdo jiný.

3. Podvádí tě

Zdržel se v práci, zapomněl na datum výročí či vaše narozeniny? Byl na pracovní schůzce s kolegyní či vám během milování řekl jiným něžným slůvkem než obvykle? Ani to hned neznamená, že vás muž podvádí. I když to samé dělal nevěrný partner kamarádky. Prostě existují muži, kteří tyto věci neřeší, a přitom vás mohou milovat mnohem intenzivněji, než ti, kteří si ženy doslova hýčkají.

4. Vím přesně, jak se cítíš

Těžko. Možná se váš přítel zachoval podobně jako ten kamarádčin, ale to neznamená, že věci prožíváte shodně. Pocity každého z nás jsou jedinečné. Navíc pokud kamarádka řekne, "vím, jak se cítíš," tak chce rozhovor přesměrovat na sebe a sama politovat. Těžko v takové situaci bude nad věcí a pomůže vám s konkrétním plánem, jak věci změnit k lepšímu. V takovém okamžiku podá mnohem lepší radu někdo zcela nezaujatý.

5. Asi je jen hodně vytížený

Na počátku vztahu vám neustále nosil nějakou drobnost či květiny a rád vám šeptal sladké věci do ouška? A celkově byl dokonalý? A najednou je rád, když vám odpoví na smsku či když přijde v trošku rozumný čas domů? Pak vězte, že tak to ve vztazích chodí. Pocity zamilovanosti po čase nahradí tvrdá realita. Ovšem nemusí tomu tak být. Záleží na obou partnerech, jak moc jsou k sobě otevření a tolerantní.

Tak jako nelze spoléhat na to, že je to všechno dáno maximálním vytížením v práci, tak nelze slepě sázet na to, že v tom skutečně není někdo jiný. Ne jinde platí více - důvěřuj, ale prověřuj..., zvlášť pokud se k tomuto chování nabalují další věci a partneři k sobě neumí být dostatečně upřímní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám