Hlavní obsah

Ekonomická recese může i za výrazný nárůst jeptišek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

York

Pro život řeholnice se rozhoduje stále více žen. Podle odborníků za to může především ekonomická recese. Z nových britských statistik vyplývá, že výrazně narostl počet mladých dívek a žen, které žádají o přijetí do řeholního řádu.

Foto: Profimedia.cz

Asketický život v tichosti, modlitbě a meditaci je pro mnoho žen v době ekonomické krize tím nejlepší řešením.

Článek

Přitom mezi adeptkami na jeptišky nejsou zdaleka jen mladé dívky, vzdát se sexu, alkoholu, nakupování a strachu o hmotné statky se rozhodují britské ženy všech věkových skupin. V době ekonomické krize vidí asketický život v tichosti, modlitbě a meditaci jako nejlepší řešení.

Symbolem pro britské řeholnice může být bývalá narkomanka Laura Adsheadová, bývalá přítelkyně britského premiéra Davida Camerona, jež se stala benediktýnkou.

„Recese nutí lidi k otázce: ‚Co je v mém životě opravdu důležité?‘ Někteří, jež se takto začnou ptát, zjistí, že opravdu záleží na Bohu. My se vědomě snažíme žít bez konzumace. To je pro lidi zajímavé,“ míní sestra Gemma Simmondsová z konventu v Yorku.

Británie má čtyřicet novicek, což je o 66 procent více než předloni.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám