Hlavní obsah

Muži si na dívce v bikinách nejprve všimnou očí, ženy okamžitě těla

Oslo

Není pochyb o tom, že ženy v bikinách přitahují pozornost mužů i žen. Marketingový výzkum v Norsku ale přinesl ohledně výsledků zajímavé překvapení. Zatímco většina tvůrců reklamy si myslí, že muže přitahuje na polonahých ženách především tělo a ženy naopak obličej, podle tohoto výzkumu je tomu přesně naopak.

Foto: Profimedia.cz

Ženy na tělo modelky v bikinách zírají déle než muži.

Článek

Z výzkumu společnosti EyeTrackShop, která používá speciální kamery a software k zachycení pohybu očí u klienta koukajícího se na reklamní obrázek, vyplynulo, že muži se dívají nejdříve ženě na obličej a zůstanou na něj zírat o čtyřicet procent déle než ženy. Ty přitom nejdříve koukají na tělo, pak teprve na obličej.

Ženy přitom na tělo modelky v bikinách zírají o trochu déle než muži. Poté, co muži i ženy zkontrolují obličej a tělo, teprve pak sledují nohy modelky, na které muži koukají o dvacet procent méně než ženy.

„Máme pro to několik vysvětlujících hypotéz. Ženy podle jedné koukají na tělo nejdříve proto, že se prvně chtějí srovnat,“ míní psycholog Jeff Bander.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč partneři ztrácejí zájem o sex

Vytrácí se z vašeho partnerského vztahu pomalu a jistě sex? Pak za tím mohou stát nejrůznější fyziologické a psychologické faktory. Podívejte se s námi na...

Výběr článků

Načítám