Hlavní obsah

Jak podle žen vypadá ideální muž: Adónis to rozhodně není

Novinky, bok

Co žena, to jiný názor, jak by měl vypadat ideální muž. Podle mnohých románových předloh se ale většinou jedná o vysokého světlovlasého muže s vypracovanou postavou, prostě neodolatelného jedince. Nejnovější studie ale odhalují méně romantické představy o mužském ideálu.

Jak má vypadat ideální muž - anketaVideo: Novinky

 
Článek

Vzhled je do jisté míry důležitý, vypadá to ale, že zapřisáhlí sportovci a muži posedlí dokonalou postavou to nebudou mít ani tak jednoduché. Podle nejnovější britské studie jsou u žen jednoznačně v kurzu "průměrní" muži, kteří oplývají spolehlivostí, působí jako rodinný typ, jsou trošku romantici, mají smysl pro humor a rozhodně nejsou příliš velcí čahouni. Alespoň tak to udává podle studie šest z deseti žen, cituje server Daily Mail.

Průzkum společnosti OnePoll mezi 3000 ženami odhalil, že dámy jednoznačně v poslední době dávají přednost průměrným mužským typům. A jaký muž vlastně představuje oblíbený průměr? Takový, který je maximálně 175 centimetrů vysoký, dobrý kuchař, pracuje na plný úvazek v perspektivním zaměstnání, ale ukrývá v sobě nejlépe nějaký talent, nejlepší je umělec či hudebník.

Podle nadpoloviční většiny (58 %) Britek je ideální partner ve věku mezi 30 - 45 roky, pouze pro 20 % respondentek je to mladík kolem dvaceti let. Pro osm z deseti žen by měl být ideál tmavovlasý, pouhá dvě procenta žen upřednostňují zrzavé jedince.

Pravidelné změny názorů

"Abychom pravdu řekli, docela nás výsledky této studie zaskočily," uvedl mluvčí společnosti Orangina, která zadala námět ke studii. "Nějak jsme předpokládali, že pro ženy je stále ideální muž vysoké postavy a s nějakým sexy akcentem. Základem pro úspěšnost jsou ale evidentně zcela jiné hodnoty," konstatoval překvapeně.

"Vypadá to, že obyčejní kluci ze sousedství mají nyní zcela navrch před sportovními nadšenci," dodal.

Jak vypadá ideální muž
SpecifikaceDůležitost
Ideální věk 30 - 45 let58 %
Ideální věk přes 20 let23 %
Maximálně 175 cm vysoký40 %
Tmavovlasý80 %
Zrzek2 %
Ideální povolání umělec13 %
Businessman23 %

Anketa

Co by podle vás nemělo chybět ideálnímu muži?
Dobrý vzhled
4,6 %
Smysl pro humor
28,7 %
Měl by umět vařit
1,6 %
Měl by být sportovní typ
2,2 %
Rodinné hodnoty
6,2 %
Romantická duše
1,9 %
Spolehlivost
44,7 %
Zodpovědnost
6,7 %
Něco jiného
3,4 %
Celkem hlasovalo 12769 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám