Hlavní obsah

Radim Uzel: Orgán, z něhož pramení ženská nespokojenost a nenávist

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když jsem byl před léty v USA, viděl jsem v newyorském metru velký plakát s nápisem "Žena potřebuje muže asi stejně, jako ryba potřebuje jízdní kolo".

Foto: Profimedia.cz

Vtip praví: Jediný rozdíl mezi vibrátorem a mužem je prý v tom, že ten první ještě neumí posekat trávník.

Článek

Dokonce tam byla stylizovaná kresba ryby na kole. Ve stejné době pak v americkém tisku proběhla zpráva, že jakýsi feministický spolek razí heslo: Žena potřebuje muže, ale ne jeho pohlavní úd. Tento orgán je prý jen prostředkem jejího znásilnění.

Ženy si mohly přečíst tento novinový článek, v metru si prohlédly plakát cyklistické ryby a doma se oddávaly oblíbeným televizním seriálům. Od kamarádky si pak třeba vyslechly ještě vtip o tom, jaký je rozdíl mezi mužem a vibrátorem: Prý jediný. Vibrátor se zdá být skvělý, ale zatím ještě neumí posekat trávník.

Nedávno se jeden psycholog zamýšlel nad příčinami ženské nenávisti k mužskému penisu. Ta hlavní je podle něj zjevná: neuspokojivý sexuální život. Párové soužití se pak snadno ocitne v bludném kruhu: ženská nenávist budí mužskou sexuální nedostatečnost. Slavná feministka Andrea Dworkinová prohlásila, že mezi znásilněním a obvyklým pohlavním stykem je rozdíl o velikosti cigaretového papírku. Ženy, které takové věci říkají, si nejspíš ani neuvědomují, co tím vyvolávají.

Pro muže bývá těžké mít bez problémů erekci, pokud ho partnerka systematicky deptá, ponižuje a předhazuje mu, že každý pohlavní styk je pro ni vlastně znásilněním. A jako by to nestačilo, nakonec ho označí za hlavního původce toho, že zůstává sexuálně nespokojená.

Snadno z toho nakonec vznikne guláš, kdy nikdo neví, co je příčinou a co následkem.

Penis - nenáviděný orgán

Ženská nespokojenost, a z ní pramenící nenávist, se potom soustředí do jednoho středobodu, který za to všechno může. Tušíte správně. Nenáviděným orgánem se stává mužský penis.

Věrozvěstem celého hnutí se stala Američanka Lorena Bobitová. Prý už nemohla déle snášet sexistický útlak svého manžela. Zbavila se ho tím, že mu penis uřízla. Feministické příznivkyně ji za to dodnes velebí a oslavují. Ve zlosti odmrštila pohlavní úd svého manžela do sněhové závěje. To bylo štěstí.

Zdravotníci totiž nalezli podchlazený pohlavní úd a panu Bobitovi ho znovu přišili. Prý už dnes jakž takž funguje. Slavná řezačka jezdila po celé zemi a pořádala o amputaci penisu semináře. Soud ji nakonec zprostil viny. Se souhlasem 60 procent Američanek.

Čas od času se objeví nějaká následovnice také v jiné zemi. České republice se tento traumatický zákrok zatím naštěstí vyhýbá. Americké feministky prý už trochu polevily. Počet uřezaných penisů rapidně klesá pod tíhou racionálních argumentů. Čím dál tím více žen začíná chápat, že amputace partnerova přirození nebude asi tou nejsprávnější cestou k nalezení životního štěstí.

Přišly na to, že sexuální život se dá vylepšit spíš vzájemným respektem, pochopením a oboustrannou tolerancí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám