Hlavní obsah

Jak milenky útočí proti manželkám

Právo, Petra Hátlová

Stát se ideální milenkou není vůbec lehké. A většina neoficiálních vztahů také nemá dlouhého trvání a skončí jen jako pouhý flirt. Jsou však případy, kdy je vše jinak a milenka zaujme pozici životní a někdy i pracovní partnerky. Je ale třeba si uvědomit, že život takové milenky nemusí být jednoduchý.

Foto: Profimedia.cz

Aby žena byla dobrou milenkou, musí mít především ráda sama sebe.

Článek

„Na milenku má každý muž jiný názor a nárok. A to od oblečení až po chování v ložnici. Některé muže například přitahuje jednoduchost, která se ukrývá v obyčejném prádle, jiný chce mít po boku výstřední ženu v krajkách, korzetu a podvazkovém pasu s dráždivými punčochami.

Milenka, nebo manželka? Která z nich má větší šanci ustát v dlouhodobém vztahu? A může mít milenka na rozhodování muže zásadní vliv? Podle odborníků ano, ale pouze za určitých podmínek.

Někteří muži preferují milenku, jež dovede být v milostném vztahu dominantní, jiní chtějí ženu, která se naopak bude podřizovat všem mužem vysloveným přáním,“ vysvětlil odborník na lidské vztahy z portálu mujvztah.cz Aleš Kalina.

Vášnivé začátky

Devízou, kterou může milenka ve svém postavení proměnit, je novota. „Milenecké svazky probíhající paralelně vedle vztahů manželských, vznikají z nudy, stereotypu a neporozumění, které z obojího vyplývá. Milenecký pár má možnost se navzájem objevovat, milenci jsou si vzácní a jejich hormony na to patřičně reagují.

Foto: Profimedia.cz

Milenecký sex je proto více nabitý vzrušením a emocemi. Na druhou stranu je ale nutné počítat s tím, že i milenka se jednou okouká. Potíž může nastat i v okamžiku, kdy se milenka nechá příliš unést svou vášní. To může partnera přivést do rozpaků a obav z toho, aby nastolenému milostnému tempu stačil,“ varuje Kalina.

Naděje na delší a smysluplnější vztah začne vznikat až v okamžiku, kdy pár překlene období zamilovanosti, hormony se zklidní a dvojice začne svět vnímat reálněji. „Toto období nastupuje po roce až dvou. Hodně záleží na intenzitě styků. Pokud se dvojice vídá častěji, rychleji si zevšední, naopak vzácnější setkání může období oblouzněné hormony prodloužit,“ vysvětluje odborník.

Když se z flirtu stane vztah

Pokud pár překoná vystřízlivění z opilosti láskou, je naděje na to, že se z milenky vhodné pouze k postelovým hrátkám stane něco víc.

„Takový prostor se pro ženu vytvoří tam, kde muž z domova odchází nejen za chvilkovým dobrodružstvím podobným adrenalinovému sportu, ale i proto, že doma nastalo citové i komunikační prázdno.

Pokud je muži u milenky stále hezky, nastává moment, kdy si uvědomí, že se zákonnou manželkou žije vztah, který je nefunkční. Prvotní zamilovanost mezi mileneckým párem ustupuje a přichází hlubší vztah, jenž je založen na důvěře a pochopení,“ vysvětluje odborník.

A tak se stává, že milenka je jediným člověkem, který dokáže svého milence vyslechnout a je mu tak tím nejbližším. Pak je dost pravděpodobné, že muž začne i respektovat a uznávat její názory a přání.

Část milenek, zejména těch, jež jsou výrazně mladší než muž, této chvíle umí využít k plánování společné budoucnosti, ke které patří vlastní domácnost a potomek. „Výhoda pro milenku je, pokud vše plyne jakoby samozřejmě. Pak je velká naděje na to, že muže skutečně získá. Pokud ale začne příliš tlačit a naléhat, vzniká půda pro první konflikt, který může vyústit až k rozchodu a návratu muže k manželce, u které má svůj klid a jistotu,“ říká Kalina.

Manželství v hlavní roli

Variantou, která není pro milenky příliš šťastná, je to, když se muž rozhodne pro zachování manželství a přitom se nehodlá ani vzdát své milenky.

„K tomu muži přistupují z nejrůznějších důvodů. Někdy kvůli majetku, jindy s ohledem na děti. Když nastane tato varianta, je pouze na milence, zda je ochotná takový vztah dál udržovat. Zůstat v takovém svazku většinou znamená vyslechnutí spousty slibů, které z velké části nejsou vyplněny, trávení svátků v osamění a neustálé přizpůsobování se rodině milence,“ varuje odborník.

Nejdůležitější je láska k sobě
Aby žena mohla být dobrou milenkou, je nejprve třeba, aby měla ráda sama sebe. „Těžko si lze myslet, že pokud je člověk v něčem protivný sám sobě, že zaujme druhého. Žena s pošlapaným sebevědomím těžko někoho okouzlí a svede. Naopak, pozitivní vztah o sobě samotné znamená uvolněný sex.
Kromě toho, zdravé sebevědomí vždy jde ruku v ruce s péčí o sebe. Většina žen muže nejprve zaujme vizuálně, teprve pak nastává verbální kontakt. Potenciální milenky umějí ve velké většině obojí zvládat velmi dobře,“ říká Aleš Kalina. Milenky většinou nejsou svázané studem. Nebojí se mluvit o sexu a dokážou muže přimět k tomu, aby se jim svěřil ve svých touhách. A to mají muži rádi.

Reklama

Související články

Svůdný soulad hlasu, vkusu a sex appealu

Jsou popové zpěvačky, které dobře vypadají, ale nemají hlas. Pak jsou jiné, které mají hlas, ale nemají vkus. Když se všechny tři kvality sejdou, je to...

Výběr článků

Načítám