Hlavní obsah

Líbání a objímání několikrát denně prospívá každému manželství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Udržet si v dnešní společnosti dlouholeté manželství je doslova kumštem. Ale podle jedné britské studie stačí docela maličko – čtyři polibky denně. Pusinkování a objímání jsou stále nejlepším indikátorem kvality vztahů.

Článek

Kdo se dokáže s partnerem i po letech denně políbit a obejmout, má šanci, že jeho vztah vydrží. Takové čtyři upřímné pusy jsou důkazem, že je citový vztah ještě stále velmi živý. A většinou ho provází také kvalitní milostné soužití, tedy soulož alespoň třikrát týdně.

Podle expertů z Confetti.co.uk organizující veškerý servis pro svatebčany a manžele je ideálním pro dlouhodobé manželství také věkový rozdíl v maximu dvou let.

Manželství po třech a půl letech vztahu

Mezi další atributy dlouhodobého manželství patří dva společné koníčky, tři objetí denně, alespoň jednou denně „miluji Tě“ a dvakrát měsíčně společná romantická večeře. Pokud se vyskytuje ve vztahu vše výše zmíněno, pak má dvojice šanci dožít se padesátiletého výročí svého soužití. 

Nejideálnější doba pro svatbu je pak tři a půl roku po první schůzce. 

Nejideálnější doba pro svatbu je pak tři a půl roku po první schůzce. 

„Výzkum dokazuje, že dokonalé manželství tvoří celá řada komponent včetně ideálního věkového rozdílu, délky randění a správného načasování svatby. Také se zdá, že se dnes lidé berou později, což patrně souvisí s tím, že ženy kladou důraz také na svou kariéru, takže vztahy a manželství jsou až na druhé koleji," tvrdí jedna z autorek Carol Richardsonová.

Podle ní také stále platí, že je pro vztah lepší, když je muž starší než žena, a to proto, že je pak manžel emocionálně a finančně stabilnější. A když svatební nadšení opadne, je velmi důležité stále udržovat vztah pravidelným líbáním, mazlením a romantickými večeřemi.

Reklama

Související témata:

Související články

Nastává konec monogamie?

Když se ukázalo, že manželku Pavlu vystřídala po boku premiéra Mirka Topolánka poslankyně Lucie Talmanová, přiřadil se tak náš přední politik k modelu soužití,...

Výběr článků

Načítám