Hlavní obsah

Muži vnímají obrázky s polonahými ženami stejně jako nové auto

– SAN FRANSISCO

Sexy kalendáře a obrázky modelek nahoře bez kuriózně nutí muže, aby se na ženy dívali jako na věci. Když muži sledují obrázky víceméně nahých žen, aktivuje se u nich tatáž část mozku, jako když přemýšlejí o kutilském nářadí či novém autu. Tvrdí to profesorka Susan Fiskeová z University of Princeton.

Článek

Zároveň se také aktivuje část mozku, která nám umožňuje vžívat se do pocitů jiných. Jak uvádí list Daily Mail, to vše vědci vyčetli ze skenů mozků mužů dívajících se na nahotinky.

"Jediný podobný případ, kdy vidíme něco podobného, nastává, když se lidé dívají na fotografie bezdomovců nebo drogově závislých. Nechtějí si představovat, na co asi lidé na obrázku myslí," vysvětluje profesroka Susan Fiskeová, vedoucí výzkumu.

Muži si pamatují nahé ženy lépe než oblečené

Při pokusech také přišla na to, že muži si pamatují obrázky polonahých žen lépe, než obrázky žen oblečených, což asi není tak překvapivé.

Podle profesorky Fiskeové její výzkum dokázal, že muži vidí polonahé ženy jako "ne zcela lidské". Na otázku, zda se ženy dívají na muže podobným způsobem, profesorka Fiskeová odpověděla, že ženy kladou větší důraz na věk a bankovní konto, než na vzhled.

Reklama

Související témata:

Související články

Nahota v rodině je zdravá

Pruderie v intimním bezpečí rodiny není na místě. Rodiče by se podle psychologů neměli před dětmi stydět za své nahé tělo. Je prokázáno, že z dětí...

Nahé ženy se stydí více než nazí muži

Ačkoli to ani pánové dnes nemají lehké, neboť je z médií neustále masírují dokonale vypracovaní krasavci s perfektní vizáží, ženy stále trpí mediálními modely...

Nahota v reklamách ustoupí náznakům sexu

Nahá těla už z křesla nadzvednou málokterého konzumenta televizních programů. V reklamě je nahoty stejně požehnaně jako ve filmech. Mediální odborníci...

Výběr článků

Načítám